Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Vježbe za čvrstu i oblu guzu: Uz samo 10 minuta na dan do cilja

Vježbe za čvrstu i oblu guzu: Uz samo 10 minuta na dan do cilja

Što sporije i pravilnije izvodite vježbe, to će one biti učinkovitije, a osjećaj žarenja u mišićima definitivan je pokazatelj topljenja masnoća te način postizanja lijepe guze

VIDEO

Izdvojite li svaki dan 10 minuta svog vremena za vježbanje mišića guze, već kroz mjesec dana vidjet ćete rezultate u njenoj čvrstoći i izgledu, tvrdi fitness stručnjak i autor knjige "Napredne tehnike jačanja guze" Bret Contreras.

Osim što su vježbe za stražnjicu idealna priprema za sezonu kupaćih kostima i plažu, jačanje njihovih mišića podrazumijeva i rad donjih mišića leđa te nogu, što pomaže u boljem držanju i ukupnom zdravlju. Među najjednostavnije, ali i najučinkovitije vježbe spadaju čučnjevi, iskoraci i most guzom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatski vojnik na TikToku 01:22

Duboki čučanj podiže guzu

Osim što ciljano djeluju na sve skupine mišića guze, čučnjevi zahtijevaju puno energije te su i dobra aerobna vježba. Vrlo je važno pravilno izvesti čučanj kako bi rezultati bili maksimalni, a posljedice ozljede minimalne. Stanite u raskorak širine bokova, a ruke postavite ravno ispred sebe, paralelno s tlom. Spuštajte se prema dolje u gotovo sjedeću poziciju, ali pritom pazite da vam koljena nipošto ne idu prema naprijed, tj. da ne prelaze vrhove nožnih prstiju ako gledate odozgo.

Prsa i leđa trebaju biti ravna, a kako se spuštate - spuštajte i ruke. Oslonac u svakom trenutku treba biti na petama. Polako se podižite prema gore i nakon što se ispravite čvrsto zategnite guzu. Napravite dva seta od deset ponavljanja što sporije, a svakog dana možete povećavati broj ponavljanja.

Iskorak za oblikovanje

Fotolia

Stanite tako da vam je jedna noga ispružena prema naprijed s punim stopalom na tlu, a druga daleko iza te podignuta na nožne prste. Stražnju nogu spuštajte s koljenom prema tlu tako da prsti ostanu u zraku i većina je oslonca na tu stražnju nogu. Kako se spuštate prema dolje i prednja će se noga savijati u koljenu, no vrijedi pravilo kao i kod čučnjeva da koljeno prednje noge ne smije prelaziti vrhove prstiju.

Lagano se spustite tako da stražnja noga gotovo dotakne tlo i u toj poziciji zadržite nekoliko sekundi. Potom lagano krenite prema gore i zategnite mišiće guze nakon što se podignete.

Napravite deset ponavljanja s jednom te deset ponavljanja s drugom nogom naprijed, a vodite se time da niti jedan iskorak ne traje kraće od četiri sekunde za maksimalan rezultat.

Most s guzom za čvrstoću

Lezite na leđa sa savijenim koljenima, nogama u širini bokova, a s rukama položenim uz tijelo. Neka pete budu čvrsto oslonjene na tlo, a zatim visoko podignite kukove i guzu u zrak tako da vam prsa i leđa ostanu na tlu. U najvišoj poziciji čvrsto zategnite guzu i ostanite tako pet sekundi, a zatim se ponovno spustite dolje.

Kao težu varijantu vježbe ruke podignite visoko u zrak, a u toj poziciji možete i približavati i odvajati koljena jedno prema drugom u izdržaju. Napravite seriju od 15 ponavljanja, odmorite minutu i zatim ponovite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith