Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Vladino tajno potkrovlje: Stan je uređivao više od 10 godina

Vladino tajno potkrovlje: Stan je uređivao više od 10 godina

Vlado Kalember je na zagrebačkoj Trešnjevci uredio stan na zadnjem katu iz kojeg se ne čuju ni buka ni galama. Uređivao ga je 10 godina, a stan je ispunjen brojnim antiknim detaljima

VIDEO

Tražio sam stan na najgornjem katu obiteljske kuće. Dovoljno nisko da se jednom, kao onemoćali starac, ne trebam penjati na peti kat. Htio sam kut, prozore na tri strane, rekao nam je Vlado Kalember (66). 

Pokretanje videa...

01:33

Baš takav kupio je 1995. na zagrebačkoj Trešnjevci. Htio je niski roh bau, pa da sve u stanu bude završeno prema njegovim željama. Stan je, primjerice, imao kockaste noseće stupove, a Vlado je htio okrugle pa su to radnici doradili. Više od deset godina uređivao je i namještao stan.

- Volim klasično uređene stanove. Prostrani dnevni boravak podijelio sam na dva dijela. Manji dio je namješten antikno, veći normalno - priča. 

Eterična ulja koja mogu privući novac, sreću i mir u vaš dom
Eterična ulja koja mogu privući novac, sreću i mir u vaš dom

Pronašao je neobarokne fotelje, potom i restauratora, pa prošao znatno jeftinije nego da je kupovao te iste fotelje. Osim toga, kaže, tkanine su bile po njegovu ukusu.  Najskuplji komad namještaja je bidermajer komoda za koju bi danas u trgovini izdvojio i do 150.000 kuna.

Na turneji u Australiji bio je u kafiću uređenom kao stan. Dojmio ga se je plinski kamin. Isti takav nabavio je u Engleskoj. U kaminu su grane od vulkanske lave koje, kaže, nije puno platio. Ispod 400 kuna.

Samo je kuhinju mijenjao posljednjih 20 godina. Sve ostalo je, kaže, isto kao i kad se uselio. Zidove mu krase slike poznatih umjetnika, poput Berbera, Vejzovića... Kat je uredio kad se vjenčao i dobio sina. 

- Sve je, osim parketa i zidova koji nisu bili obojeni, bilo gotovo kad sam se uselio. Kat nisam ranije uređivao jer sam živio sam - kaže Kalember.

Iako je stan od 120 kvadrata donjeg prostora i 90 kvadrata gornjeg idealan za tulume, Vlado ih nikad nije radio. To je, umjesto njega, činio Nenad Ninčević, koji je jedno vrijeme s Vladom živio u stanu.

Obično subotom, kad je Kalember bio na gažama. U donjem dijelu stana su dnevni boravak, kuhinja, kupaonica, spavaća soba i garderoba. Nakon uređenja na katu su dvije spavaće i jedna radna soba, garderoba i kupaonica. Radna je zvučno izolirana pa može i noću glasno svirati da ga se ne čuje.

Naš raj u Lici: U maloj kućici od 27 kvadrata imamo baš sve
Naš raj u Lici: U maloj kućici od 27 kvadrata imamo baš sve

U modernom stanu i antika

Kalember voli antiku, povijest, pa je cijeli stan ukrasio antičkim detaljima. Između prostrane dnevne sobe i predvorja smjestio je kopiju kipa Venere, božice plodnosti. Dio iznad ulaznih stepenica nekad je bio biblioteka u kojoj je Vlado volio sjediti i čitati povijesne knjige. Danas je to prostor u kojemu je smješten bicikl.

Televizor ima u svakoj prostoriji

Dom mu je ispunjen figuricama iz zemalja koje je proputovao. Svaka prostorija, pa i kupaonica i kuhinja, ima televizor. Prije nekoliko godina dosadila mu je bijela kuhinja pa ju je zamijenio crvenom. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'