Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Vodič za rasprodaje: 10 pravila za kupnju na svim sniženjima

Vodič za rasprodaje: 10 pravila za kupnju na svim sniženjima
1

Otkrijte koje su sve zamke rasprodaja, isplati li se kupovati na raznim akcijama, što ustvari znače popusti te kako uloviti najbolje i željene komade u trgovinama...

VIDEO

1. Jeftinije ne znači i potrebno 

Najveći “gušt” sezonskih popusta je kupiti nešto uistinu potrebno ili što već dugo želite - i to u pola cijene. Prije nego izađete iz kuće dobro razmislite, a na mjestu događaja napravite test - upitajte se biste li za određenu stvar platili punu cijenu. Ako je tako, pođite prema blagajni.

2. Najbolji komadi prvi nestanu

U lov na najbolje komade pođite odmah, iako cijene dodatno “padaju” kako dani rasprodaje odmiču. Ako u ruci nemate pripremljenu shopping listu, birajte klasične komade - bijelu košulju, salonke ili trenutačno jako trendi pencil suknju koja će poslužiti još sezonama.

3. Što dobivate popustima od 10 ili 20 posto

U žaru kupnje lako je “izgubiti kompas”. Ne nasjedajte na popuste od 10 ili 20 posto - njima, zapravo, ništa ne dobivate. Osim što postoji mogućnost da vam se iduće godine kupljena odjeća neće sviđati, poštedite se naguravanja u garderobi i čekanja u redovima. 

4. S razlogom je toliko sniženo

Izbjegavajte sniženja od 70 posto na više - takva se odjeća s razlogom daje u bescjenje. Najčešće je riječ o kolekcijama koje su na policama već godinama i mjesto im je u nekom outletu, ili su to nekvalitetni komadi koji su se tijekom sezone najlošije prodavali.

5. Požurite po osjetljivu odjeću

Kupujete li neki šljokičasti komad za posebne prilike, požurite u kupnju. Kako se takva odjeća lako oštećuje, u zadnjem tjednu rasprodaja mogli biste dobiti “mačka u vreći”. Također, a i inače, uvijek potražite deklaraciju i obratite pozornost na sastav odjeće koju kupujete.

6. Pronađite najpovoljniju ponudu

Cijene određenih proizvoda mogu varirati od jednog prodajnog mjesta do drugog, a ništa nije drukčije niti u doba rasprodaja. Ponekad je razlika u desecima lipa, a u nekim slučajevima ušteda može uistinu učiniti razliku. Stoga, oboružajte se strpljenjem i obiđite što je više dućana moguće prije nego se odlučite. Razlike mogu biti najveće, ako, na primjer, kupujete veće komade namještaja ili električne uređaje.

7. Internet čuva živce i vrijeme

Ne zaboravite na on-line shopping, mogli biste se iznenaditi povoljnim cijenama, uštedjeti vrijeme i sačuvati živce. Internetske stranice high street dućana najčešće već u startu nude jeftiniju robu. Naravno, pritom razmišljajte o troškovima poštarine i dostave.

8. Jedino prava veličina

Kupujte samo ono što vam besprijekorno pristaje. Ako više nema odgovarajućeg broja, objasnite si to riječima: ‘Valjda nam nije bilo suđeno’. Nemojte se zavaravati idejom da ćete hlače ili suknju prekrojiti. Čak i da to učinite, ne zaboravite na račun koji ćete morati podmiriti.

9. Ponude ‘2 za 1’ rijetko se isplate

Dobro se raspitajte o uvjetima kupnje “2 za 1”. Nećete imati baš prevelike koristi ako kući donesete neželjen komad odjeće ili cipele, samo zato što su uračunati u cijenu željenog komada. Držite se “liste želja”, razmišljajte što vam je potrebno i kupujte komad po komad. 

10. Prije svega odredite budžet

Prije odlaska u kupnju, odredite budžet i toga se čvrsto držite. Bez obzira na to koliko je nešto sniženo, ne znači da si to možete priuštiti ili da je ponuda jeftina. Tako ćete izbjeći grižnju savjesti kada vas pusti shopping groznica ili napadaje panike kada eventualni računi od kreditne kartice dođu na naplatu. Sa sobom uvijek nosite gotovinu, tako vam se neće dogoditi da prekoračite limit.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje