Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Vraća li se fudbalerka? Sve više slavnih nosi ismijavanu frizuru

Vraća li se fudbalerka? Sve više slavnih nosi ismijavanu frizuru

Svi se sjećamo nogometaša s 'fudbalerkom' koja je u prošlosti bila hit frizura, a potom ismijavana i omalovažavana. Danas je ona itekako popularna - a sve je više nose i popularne zvijezde

Kontroverzna frizura iz 70-ih i 80-ih ponovno zauzima svoje mjesto na sceni. Kod nas poznata kao 'fudbalerka' ova frizura, nosila se još za vrijeme starog Rima, a voljeli su je i Indijanci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Fudbalerka je idealna za visoku modu. Riječ mullan (cipal) izvorno potječe od vrste ribe i izvedena je iz grčkog jezika. No s obzirom na to teško je uočiti vezu između toga i ove vrste frizure.

Fudbalerka je devedesetih godina brzo postala ismijavana. Međutim, čini se kako 2020. godina je ponovno iznenadila, pa se tako i fudbalerka vratila u modu.

Miley Cyrus jedna je od prvih modernih zvijezda koja je počela nositi fudbalerku u studenom 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Mjesecima kasnije, frizura je zabilježila još jedan porast popularnosti kao rezultat Netflixove dokumentarne serije 'Tiger King'. Neki su čak Mileynu frizuru uspoređivali s onom zvijezde 'Tiger Kinga' Joea Exotica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Exotic (@joe_exotic)

Ove godine iznenadio nas je i Zac Afron (33), koji je javnosti predstavio novu frizuru, koju su mnogi prozvali 'mini fudbalerka'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Svoju novu frizuru napravio je u 'Attaboy' frizerskom salonu u Kentu u Australiji. 

Super transformacije: Evo kako šiške mogu promijeniti izgled
Super transformacije: Evo kako šiške mogu promijeniti izgled

Jedno zanimljivo obilježje ove popularne frizure je to što ovu frizeru nose i muškarci i žene, a nosiva je na više načina te ju se može iskombinirati uz više stilova.

Poznate zvijezde koje su isto prigrlile trend fudbalerke su Rihanna, Billie Elish, Zendaya...

Zendaya je na dodjeli nagrada Grammy 2016. godine oduševila sve svojom bujnom verzijom fudbalerke koja joj je istaknula upečatljive crte lica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Fudbalerke su obično kraće sprijeda kako bi uokvirile lice, a duže straga, počevši od uha. Mnogi frizerski saloni, prije nego su zatvorili svoja vrata unatoč pandemiji, primijetili su kako trend fudbalerki ove godine ima sve više pobornika, uključujući i starije klijente.

'Zavjesa' šiške su ultimativni hit za sve teksture i varijante kose
'Zavjesa' šiške su ultimativni hit za sve teksture i varijante kose

Frizeri posebno vole fudbalerke zbog toga što lice mogu uokviriti 'slatkim i nježnim zaliscima', a pritom i dalje održavati duljinu. Uz to, odlična je frizura jer ne zahtjeva toliko održavanje.

Ako ste zainteresirani za fudbalerku, pobrinite se da svom frizeru pokažete puno fotografija stila fudbalerki koju želite. Glavno pitanje koje će imati vaš frizer je koliko treba ići s šišanjem. Tanka je linija između čupavca i fudbalerke, zato pripazite da ste pripremili prave fotografije.

Iako je fudbalerka popularna među ljudima s valovitom i kovrčavom kosom, ona se može nositi na bilo koji tip kose.

Kada vam frizer napravi fudbalerku, možete koristiti razne alate i proizvode dizajnirane za vaš tip kose kako biste iz dana u dan postizali najbolji stil.

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA ‘PILAJ PO SVOM’: