Lifestyle

Komentari 1

Vraćate se u ured? Naučite se ponovno uspješno fokusirati u bučnom uredu s puno kolega

Vraćate se u ured? Naučite se ponovno uspješno fokusirati u bučnom uredu s puno kolega

Ako se zaista želite koncentrirati na neki zadatak, razmislite o zamjeni stolova ili preseljenju u mirnije područje. Ako to nije moguće, slušalice mogu pomoći u blokiranju pozadinske buke

Za mnoge povratak u ured može značiti i povratak u zajedničke radne prostore. To će možda tražiti i malo prilagodbe ako ste dugo radili od doma. Prilagodbu će dodatno otežati činjenica ako je vaš  kućni ured bio prilično tih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Buka u uredu može dovesti do stresa i frustracije. Istraživanja pokazuju da ne moramo čak ni zaustaviti se i obratiti pažnju na rastresenost u okolini kako bi ona narušila naše performanse. Čak i kada pokušavamo blokirati pozadinski zvuk, i dalje se javljaju mentalni poremećaji.

Iako potpuno ignoriranje prekida ili pozadinskog zvuka nije uvijek moguće, istraživanja pokazuju da na neki način možete smetnje svesti na minimum:

Pripremite svoj prostor

Zvuk u pozadini može smanjiti izvedbu nekih zadataka i do 50 posto, pa vrijedi razmisliti što bi vam moglo pomoći da to svedete na minimum.

Ako se zaista želite koncentrirati na neki zadatak, razmislite o zamjeni stolova ili preseljenju u mirnije područje. Ako to nije moguće, slušalice mogu pomoći u blokiranju pozadinske buke. Osim toga, one šalju poruku drugima da niste raspoloženi za priču.

Isplanirajte pauze

Istraživanja pokazuju da je uzimanje pauza između zadataka korisnije nego odustajanje od zadatka i kasnije pokušavanje. 

Fotolia

Zabilježite ključne točke koje su vam bile najvažnije ili ostavite miš na položaju kako bi lakše zapamtili gdje ste stali.

Glazba može pomoći

Istraživanja pokazuju da je lakše raditi u mirnijim prostorima, ali nekima i glazba može biti korisna. Ako su zadaci zasnovani na dizajniranju tada slušanje omiljene glazbe može poboljšati vašu izvedbu. Ali, za zadatke koji uključuju pamćenje stvari ili razumijevanje značenja teksta glazba možda neće biti od pomoći, piše Metro.

ODMORITE SE OD POSLA UZ EPIZODU SERIJALA PUT POD NOGE: