Lifestyle

Komentari 60

Vratio se opasni trend: Mladi ponovno ušmrkavaju kondome

Vratio se opasni trend: Mladi ponovno ušmrkavaju kondome

Postoji li situaciju u kojoj kondom nije dobra ideja? Izgleda da - da. Opet se pojavio opasni trend ušmrkavanja kondoma, koji može imati jako opasne posljedice za zdravlje

Internetom se ponovo širi izazov ušmrkavanja kondoma koji se potom izvlači kroz grlo van. Ni prvi put, prije pet godina, nikome nije bilo jasno otkud je ovaj trend došao, niti zašto je toliko interesantan mladima, a sad se ponovo vraća. 

Mladi se međusobno izazivaju, a ideja je da se kondom ušmrče kroz nos i prstima izvuče kroz grlo van te da se sve snimi i stavi na neku od društvenih mreža. Sve više mladih postavljaju svoje snimke izazova, ne znajući koliko je to što rade štetno.

Doktori upozoravaju da se stavljanjem u nosnice bilo čega osim propisanih kapljica ili sprejeva uništava osjetljiva sluznica nosa. Koliko opasno može biti stavljanje kondoma natopljenog u lubrikant i spermicid u nos i provlačiti ga kroz sluznicu i usta svjedoče i slučajevi onih koji su završili na hitnoj.

Istraživanje "Slučajna inhalacija kondoma" objavljeno 2004. godine u magazinu Indian Journal of Chest Diseases and Allied Science, u kojem znanstvenici obrađuju slučajno udisanje kondoma, za razliku od izazova, u kojem se namjerno ušmrkava kondom, pokazalo je koliko ozbiljne mogu biti posljedice.

Znanstvenici su pratili zdravstveno stanje žene (27) koja je prilikom oralnog seksa slučajno udahnula kondom koji je završio u njezinim plućima, blokirajući jedan od dišnih puteva, na kraju uzrokujući upalu pluća i kolaps gornje desne rešetke pluća.

U drugom slučaju, istraživanje objavljeno u magazinu Journal of Medical Case Reports prati i analizira slučaj dvadesetšestogodišnje žene koja je slučajno progutala kondom tijekom oralnog seksa. Posljedica ove nezgode je bila da je dobila upalu slijepog crijeva jer je dio kondoma ostao zaglavljen u crijevima. 

Iako se ovakve situacije ne događaju svima, ovaj izazov može imati trajne posljedice na vaše zdravlje. 

Najčitaniji članci