Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrtlari s lakoćom održavaju travnjak s pravom kosilicom

Urbani vrtovi od 2013. pružaju priliku onima koji nemaju vlastiti vrt da na gradskim zemljištima uređuju svoje gredice s ukusnim povrćem, mirisnim začinskim biljem idekorativnim cvjetnicama

Grgur Žučko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Urbani vrtovi od 2013. pružaju priliku onima koji nemaju vlastiti vrt da na gradskim zemljištima uređuju svoje gredice s ukusnim povrćem, mirisnim začinskim biljem idekorativnim cvjetnicama. Ovu društveno korisnu akciju provode Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć Peveca, Zagrebačke pivovare, Mesne industrije Ravlić, Privredne banke Zagreb, Eko taxija i drugih donatora.

Ove godine donatorima se pridružila i tvrtka Scheda koja je odlučila korisnicima vrtova pokloniti visokokvalitetne kosilice koje će gradskim vrtlarima značajno olakšati održavanje travnjaka u zajedničkoj zoni.

- Uključili smo se u program Urbanih vrtova jer ga vidimo kao jedinstven projekt koji u praksi promovira aktivan život, zdravu proizvodnju i povezivanje ljudi – objašnjava vlasnik Schede Zvonimir Cvitanušić i dodaje:

- Kosilicu koju smo odabrali za donaciju je od njemačkog proizvođača Al-KO Gmbh, čiji smo zastupnici. Ona svojim karakteristikama optimalno odgovara površinama za koje je namijenjena.

U novom moderno opremljenom prodajnom centru Scheda sa profesionalnim servisom mogu se pronaći i mnogi drugi alati koji olakšavaju posao vrtlarima: kosilice, motokultivatori, prskalice, pumpe za vodu, ručni alati i rezervni dijelovi. Kupci ondje također mogu dobiti korisne savjete i preporuke. 

- Proizvođači kao Honda, Stihl, Oleomac, Toro, Husqvarna, Bosch, Gardena, Al-ko, Unior prepoznali su nas i povjerili nam svoje proizvode koje prezentiramo na vrhunskoj razini – Ističe Zvonimir Cvitanušić.

Prodajni centar Scheda nalazi se u ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama, na samom ulazu s autoputa, a na njihovim web-stranicama www.scheda.hr nalazimo mnoge korisne strojeve i alate koji će dobro doći vrtlarima i poljoprivrednicima, kao i savjete o malčiranju vrtnih gredica. 

Kosilicu AI-KO Gmbh moći ćete vidjeti na svečanosti donacije u Gradskom vrtu Maksimir, u ulici Dragutina Mandla koju uskoro organiziramo. 

Tom prilikom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručit će vrtlarima ugovore o korištenju gredica. Vrtnu kućicu za alat darovat će Pevec, glavni partner projekta, opločenje društvene zone vrta izvodi Samoborka, klupa od paleta dar je tvrtke Sklepaj.me, presadnice povrća osigurao je Ecoimpuls, cvjetnjak će izraditi i zasaditi volonteri Zagrebačke pivovare, a za prijevoz se Brine Eko taxi. U edukativnom dijelu programa prof. Vesna Židovec s Agronomskog fakulteta održat će predavanje o pripremi vrta za zimsko razdoblje, a dipl. ing. Marko Vučetić iz DHMZ-a objasnit će zbog čega je važno pratiti agrometeorološke prognoze. 

Slijedi vrtna zabava uz specijalitete od svježeg povrća s imanja Eko Sever koje će pripremiti Marko Živaljić iz restorana Majsecov mlin, suhomesnate proizvode Mesne Industrije Ravlić sokove OPG Marica Jug i hladnu Žuju. 

Vidimo se u Gradskom vrtu Maksimir, 7. listopada od 16 do 19 sati.

Tema: Urbani vrtovi

Možda vas zanima i ovo:
Message