Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Wagyu steakovi iz Lekenika se prodaju po 170 € za kilogram

Wagyu steakovi iz Lekenika se prodaju po 170 € za kilogram
8

U Moslavini, u Vinariji Trdenić, kušali smo sjajna vina te wagyu i angus odreske od goveda uzgojenih u Lekeniku. Burger stoji 35 eura, a imaju i odreske od goveda black angus, po 50 eura za kilogram

Na imanju u Lekeniku obitelj Birčić uzgaja wagyu goveda. Na 40 hektara zemlje imaju 150 grla stoke, većinom je angus, a njih 40 je cijenjena wagyu.

- Meso je spremno za pripremu nakon što odleži između 50 i 100 dana. Trajanje odležavanja ovisi o tome koliko je meso prošarano masnoćom. Što više nalikuje na mramor, to dulje može odležavati - rekao je Siniša Birčić.

Dodao je i kako nemaju dovoljne količine za restorane, većinu kupe prijatelji. Za nas pedesetak servirali su nekoliko sjajnih odrezaka, a onda i burgere. Teško je reći što je ljudima bilo ukusnije, nekima sjajno ispečeni steakovi, ali puno svojih "navijača" imali su i burgeri.

Wagyu steakovi se zasad mogu kupiti jedino na farmi u Lekeniku, a cijena je 170 eura po kilogramu. Burger stoji 35 eura, a imaju i odreske od goveda black angus, po 50 eura za kilogram.

Serđo u istarskom selu uzgaja škotska goveda: 'Moje čupavo krdo predvode telci Roki 1 i 2'
Serđo u istarskom selu uzgaja škotska goveda: 'Moje čupavo krdo predvode telci Roki 1 i 2'

Meso je spremao Tomo Trboglav, chef zagrebačkog Marblea. Za tekuća pitanja u krasnoj Moslavini, bila je zadužena Vinarija Trdenić. Pjenušac, Škrlet, Pinot gris, Crni pinot... dobro su se stopili s delicijama s roštilja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču