Lifestyle

Komentari 4

WC papir, kroksice, panceta i luk - nećete vjerovati, ali to su torte

WC papir, kroksice, panceta i luk - nećete vjerovati, ali to su torte

Slastičari diljem svijeta na društvenim mrežama dijele svoje neobične slastičarske kreacije. Oni svakodnevne predmete pretvaraju u deserte koji su i okusom i izgledom - fantastični!

Na Instagramu i Twitteru slastičari predstavljaju svakodnevne predmeti kao što su patlidžan, rola toaletnog papira, vaze, biljke, kroksice...a tek kasnije shvatimo da je riječ zapravo o tortama.

Predmeti su toliko realni da primijetimo da je riječ o torti tek kada je netko počne rezati.

POGLEDAJTE VIDEO (čudesno realistične slastice):

Ova vrsta preslikavanja stvarnih predmeta pokrenula je trend 'Ovo su sve torte'.

 

Zagrebačka slastičarka Vedrana Grbeša također radi fascinantne torte. Pogledajte ovu drvenu dasku s pancetom, lukom i jajima:

No kako ima onih koji ih obožavaju, tako ima i onih koji ne vole fondant, šećernu smjesu koja oblaže ove torte pa vode burne rasprave.

Kritičarima ovih torti, fondant nije sredstvo za stvaranje umjetnosti. U stotinama objava ovog tjedna ljudi su izražavali svoj bijes protiv šećerne smjese.

Mržnja prema fondantu nije novost. Na Redditu je 2015. godine pokrenut forum nazvan 'FondantHate' koji ima više od 150.000 članova.

 

Tiffany MacIsaac, vlasnica slastičarne 'Washington's Buttercream Bakeshopa', tvrdi da je fondant jednostavno pogrešno shvaćen.

- Nikad nisam bila protiv fondanta. Jer, ako ga ne želite, jednostavno ga ogulite - rekla je Tiffany.

Slastičarka Vallery Lomas, na sličan način ne shvaća zašto mnogo ljudi ne voli fondant.

- Mislim, nitko se ne žali na platnene listove za muffine koje moraju skinuti baš kao i fondant - rekla je Vallery. 

- Dok bi neke institucije mogle propasti, kolači sa šećerom opstat će -  kaže kuharica Charleston.

Ona je sigurna da će klijenti i dalje tražiti kolače po željama. 

- Žene će uvijek tražiti kolače u obliku torbi i cipela na visoku petu - dodala je, a prenosi The Washington Post.

Najčitaniji članci