Obavijesti

Lifestyle

Komentari 132

Za 4 tjedna do brazilske guze: Savršeno izgleda uz 3 vježbe

Za 4 tjedna do brazilske guze: Savršeno izgleda uz 3 vježbe
1

Vježbanjem grupe mišića oko stražnjice i mišića natkoljenice jača se stražnjica. Najvažnije je aktivirati tri vrste mišića: gluteus maximus, medius i miminus

VIDEO

Od promotorice fitnessa i zdravog života Jen Selter pa do Kim Kardashian, zvijezde su na Instagramu počele objavljivati autoportrete svojih guza.
I dok su nas donedavno uvjerevale kako za dobru guzu prije svega zahvaljuju genima, postaje sve jasnije da puno toga treba pripisati i upornom treningu. Uz dobar plan i vježbe koje se temelje na nekim najnovijim istraživanjima o mišićima koji guzu čine okruglom i čvrstom, za četiri tjedna i vi možete doći do “brazilke” dostojne autoportreta.

Tri najučinkovitije vježbe za dobru guzu, ali i čvrste mišiće bedara i listova, su spuštanje u sjedeći položaj uza zid, čučnjevi i most, pa – na posao.
Toniranje stražnjice podrazumijeva aktivaciju nekoliko različitih grupa mišića oko stražnjice i mišića natkoljenice. Stražnjica se sastoji od tri vrste mišića: maximus, medius i minimus. Uz to je korisno pokrenuti i mišiće bedara, vanjske i unutrašnje, odnosno područje na kojem se javlja celulit te prednje mišiće bedara, odnosno kvadricepse. Svaku od tih grupa mišića vježbajte četiri tjedna i potom ćete moći uživati u rezultatima i čudesnoj promjeni.

1. vježba: Sjedanje uza zid

To je osnovni oblik čučnjeva, no ne podcjenjujte mogući učinak u samo 30 sekundi, koliko trebate stisnuti mišiće. To jača glavnu skupinu mišića stražnjice i bedara te podiže izometričku snagu, odnosno snagu koja omogućava da dugo održite određeni položaj.
Kako napraviti vježbu: Stanite leđima uza zid i naslonite leđa i glavu. Noge trebaju biti u širini ramena, a ruke sa strane ili ispred tijela. Spustite tijelo u čučanj, sve dok vam bedra nisu paralelna s podom. Držite 30 sekundi, dok ne osjetite umor, pa se vratite u početni položaj.
Savjet za naprednije: Pokušajte s rukama ispred tijela jer to otežava spuštanje i podizanje tijela, pa time radite veći pritisak na noge.

2. vježba: Čučanj

Vježbu možete obaviti bilo gdje, dovoljno je samo malo prostora. To je vrlo funkcionalan pokret koji aktivira sve glavne mišiće u nogama, no prvenstveno jačaju unutarnja i vanjska strana bedara, kukovi, stražnjica i leđa. To su fantastične vježbe, ali mogu biti štetne ako ih radite pogrešno.
Kako napraviti vježbu: Postavite noge u širini ramena. Držite ruke sa strane ili ispred tijela. Polako savijajte koljena i gurajte kukove natrag, dok se tijelo spušta koliko god možete ili dok vam bedra ne budu paralelna s podom, bez dizanja pete od poda. Držite od 5 do 10 sekundi, pa gurnite svoju težinu natrag i vratite se u početni položaj. Prsa trebaju biti uspravna, a leđa se samo blago savijaju.
Savjet za naprednije: Nakon tri tjedna možete početi s vježbanjem uz utege u rukama, što će pomoći da istopite više masti i poboljšate snagu nogu.

3. vježba: Most na leđima

Vježba je izvrsna za izoliranje unutarnjih mišića bedara, leđa i mišića stražnjice. Izvodi se na podu, tako da podižete stražnjicu od poda.
Kako napraviti vježbu: Lezite na leđa na prostirci ili tepihu i savijte koljena. Postavite smotani ručnik između koljena i držite ga tamo. Podignite guzu da se formira ravna linija od koljena do ramena. Zadržite koliko možete pa opustite.

Donosimo vam plan za savršenu guzu u 4 tjedna!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru