Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za kojim su Profilovim naslovima čitatelji posezali

Za kojim su Profilovim naslovima čitatelji posezali
2

Donosimo vam popis deset knjiga koje su se u zadnjih mjesec dana najviše tražile u našim knjižarama.

VIDEO

NAJPRODAVANIJI PROZNI NASLOVI

1.Samantha Shannon: Sezona kostiju

Sjajan fantasy-roman iznimno hvaljene autorice Samanthe Shannon koju se najčešće uspoređuje s J. K. Rowling, smješten je u 2059. godinu i prati život devetnaestogodišnje Paige Mahoney. Paige je vidovnjakinja zvana „šetač po snovima“. Živi u zatvorenu svijetu koji kontrolira moćna grupa ljudi: nitko ne prelazi granice, nitko ne misli, nitko se ne opire. Jednoga dana Paige je napadnuta i oteta te dovedena na Oxford, tajno mjesto iz kojega djeluju pobunjenici… Sezona kostiju, prvi dio serijala, objavljen je 2012. godine, kada je autorica ušla u finale nagrade Women of the Future za najbolju mladu spisateljicu. Roman je u kratkom roku postao bestseler The New York Timesa i Sunday Timesa, a prava na objavljivanje prodana su u 28 zemalja.

Knjigu kupite ovdje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Tom Rob Smith: Farma

Napeti psihološki triler izvrsnog britanskog autora.Novi, dugo očekivan roman izvrsnoga britanskog autora Toma Roba Smitha koji je na književnoj sceni debitirao bestselerom Dijete 44. Radnja prati mladoga muškarca kojega iznenada naziva otac i kaže mu da mu je majka u psihijatrijskoj ustanovi u Švedskoj, zemlji u koju su se preselili nakon mirovine. Ubrzo nakon oca javlja se majka koja govori sinu da stiže u London i da nikako ne vjeruje ocu. Inspiraciju za izniman psihološki triler Smith je pronašao u stvarnoj psihičkoj bolesti svoje majke, a kritika je suglasna da je riječ o njegovu najboljem romanu.

Knjigu kupite ovdje

3. Annabel Joseph: Carresina koljena

Kyle Winchell je znao da osjećaje ne treba miješati s poslom, ali intimna drama bila je jača od njega i prisiljen je napustiti posao osobnog asistenta megazvijezde. Iz ovisnosti o drogi i niskim strastima izvlači ga bivši poslodavac koji mu dogovara novi posao u agenciji za potrebe bogatih i slavnih. Kyle postaje osobni asistent ugledne čelistice Caresse Gallo koja svira čelo otkad zna za sebe i teži savršenstvu. Carresina koljena erotska je romansa u kojoj se ispituju granice užitka, bola, stida i pristojnosti.

Knjigu kupite ovdje

4. Anna Todd: Poslije svega

Priča o djevojci Tessi, odlikašici u vezi s pouzdanim, stabilnim mladićem, i majkom koja joj želi život u kojem nema puno odstupanja od zacrtanog, sigurnog plana. Stvari se mijenjaju kad prvog dana odlaska na studij Tessa upozna Hardina, problematičnog mladića koji živi po vlastitim pravilima. A ono što slijedi divlji je vrtlog romantike, strasti i ljubavi. Serijal o ljubavi koja ne poznaje granice oborio je sve rekorde čitanosti na online platformi Wattpad i, s više od milijardu pregleda, dobio titulu najveće internetske senzacije našeg doba, a jednaki uspjeh diljem svijeta doživjelo je i ukoričeno, prošireno izdanje ove romantične priče.

Knjigu kupite ovdje

5. Anthony Doerr: Svjetlo koje ne vidimo

Nagrađivani američki pisac punih je deset godina pisao roman o francuskoj djevojčici i njemačkom dječaku čiji se putevi isprepliću u okupiranoj Francuskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, a njegova kompleksna proza osvojila je čitatelje u SAD-u. Roman je uvršten među finaliste National Book Awarda, prestižnog priznanja koje su osvojila najveća imena američke književnosti 20. i 21. stoljeća, a bio je i najčešće spominjan roman na listama najboljih knjiga 2014. godine u izborima američkih kritičara. U SAD-u, od svog izlaska, ne silazi s top lista najprodavanijih knjiga, a privukao je i velik interes izdavača iz cijelog svijeta te se prevodi na više od 30 jezika.

Knjigu kupite ovdje

NAJPRODAVANIJI PUBLICISTIČKI NASLOVI

1.Thomas Piketty: Kapital u dvadeset prvom stoljeću

Kapital u dvadeset prvom stoljeću, prijelomna knjiga francuskog ekonomista Thomasa Pikettyja, dubinska je znanstvena studija koja se bavi odnosom između kapitala i rada, predstavljajući ujedno argumentiranu kritiku dominantnog položaja tzv. naslijeđenog kapitala u suvremenim kapitalističkim društvima, zbog čega se rascijep između malobrojnih bogataša i većinskog stanovništva u cijelom svijetu produbljuje, i to tako snažno da se obnavlja nekadašnje klasno, pa čak i kastinsko društvo. Riječ je o nesumnjivo najvažnijoj knjizi ekonomske problematike koja je izišla od početka ovog stoljeća, o čemu svjedoči golem interes kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu.

Knjigu kupite ovdje

2. To ne može biti istina

Ova nevjerojatna knjiga donosi zadivljujuće podatke o svemiru, planetima, životinjama, ljudima, Zemlji, građevinama i automobilima i onda ih međusobno uspoređuje realističnim ilustracijama. Na to će svatko povikati: To ne može biti istina! Tako predstavljeni podatci i zanimljivosti lako se pamte pa će djeca bolje shvatiti odnose u svijetu koji ih okružuje. Iako je knjiga namijenjena djeci, i odrasli se mogu zabavljati čitajući je s njima. Koliko je veliko Sunce, koji je najveći kanjon, koja je najteža tvar u svemiru, koliko je brza svjetlost, koji je najveći kontinent, koje je najveće jezero, koja je špilja najveća, koliko vode ima na Zemlji i odgovore na mnoga druga pitanja otkrit će vam ova zanimljiva knjiga. Možete je čitati sprijeda, straga, nasumičnim otvaranjem, a na svakoj je stranici jednako zabavna i fascinantna.


Knjigu kupite ovdje

3. Davina: Moja kišna djevojčica

Priča o odrastanju autistične djevojčice, o obitelji i ljubavi koja je ganula Hrvatsku. Davina je pseudonim žene u ranim 40-ima, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, koju je ljubav odvela u Njemačku u kojoj i danas živi. Relativno mlada saznala je da neće moći postati biološka majka te je zajedno sa suprugom odlučila posvojiti 18-mjesečnu djevojčicu iz BiH. Moja kišna djevojčica priča je o svakodnevici te djevojčice – njezinim radostima, gubicima, malim i velikim pobjedama, strahovima i snovima ili, vrlo jednostavno, odrastanju.

Knjigu kupite ovdje

4. Morten Storm, Paul Cruickshank i Tim Lister: Agent Storm

 Uzbudljivi memoari Mortena Storma, Danca koji koji tvrdi da je bio ključni agent američke, britanske i danske tajne službe dok su u Jemenu pokušavale locirati najznačajnijeg aktivnog operativca Al Qaide, pri čemu je ključni lik u cijeloj priči bila jedna Hrvatica. Svjetski bestseler izazvao je velik interes hrvatskih medija i čitatelja.

Knjigu kupite ovdje 

5. Ivana Petrušić: 40 dana

Naše fizičko tijelo ne živi od hrane koju trenutno pojedemo, već od njezinih najsuptilnijih elemenata, a cijeli postupak od žvakanja, gutanja, probave do pretvaranja krupnih čestica u najsitnije tkivne čestice traje 40 dana. Budući da su tijelo i um građeni od istih elemenata kao i hrana, posebnim režimom prehrane, vježbi i rituala, možemo utjecati na bolje povezivanje svojeg uma i tijela, pokazala je Ivana Petrušić u svojem priručniku, koji se temelji na njezinim znanjima fizioterapije i ajurvede. 

Knjigu kupite ovdje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje