Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za oboljele od bolesti štitnjače u subotu se trči u Maksimiru

Za  oboljele od bolesti štitnjače u subotu se trči u Maksimiru

'Živjeti s bolestima štitnjače zahtijeva, kako od samog bolesnika tako i od cijele društvene zajednice, aktivan angažman u poboljšanju kvalitete života oboljele osobe'

- S ciljem da se potakne implementacija promicanja važnosti štitne žlijezde - štitnjače i rano otkrivanje bolesti, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suorganizaciji s Atletskim Klubom Maksimir organizira javnozdravstvenu akciju #Zagreb trči-PlaviLeptir za sve oboljele od bolesti štitnjače, koja će se održati u parku Maksimir, u subotu 10. srpnja u 19 sati - kaže Verica Mešić, bacc. oec. Predsjednica Hrvatska udruga za bolesti štitnjače.

- Hrvatska udruga za bolesti štitnjače osnovana je 2007.godine od Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora s ciljem pomoći oboljelima od bolesti štitnjače. Bolesti štitnjače su najrašireniji javnozdravstveni problem koji zahvaća značajan dio populacije, osobito žene svaka treća žena ima problema sa štitnjačom dok svaki peti muškarac ima problema sa štitnjačom. Hrvatska je jedna od zemalja, s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu-10/100.000 stanovnika godišnje - dodala je.

Pogledom u ogledalo otkrit ćete stanje štitnjače – ovo su upute za preventivni samopregled
Pogledom u ogledalo otkrit ćete stanje štitnjače – ovo su upute za preventivni samopregled

- Živjeti s bolestima štitnjače zahtjeva, kako od samog bolesnika tako i od cijele društvene zajednice, aktivan angažman u poboljšanju kvalitete života oboljele osobe. S bolestima štitnjače povezana je i dugogodišnja nerijetko i cjeloživotna hormonska terapija te redovita liječnička kontrola - napomenula je.

Kaže da će svi posjetitelji uz stručno vodstvo trčati ili hodati stazom dužine od 4,3 km.