Lifestyle

Komentari 2

Za osjetljive uši idealne su naušnice od zlata, srebra i platine, bez dodatka nikala

Za osjetljive uši idealne su naušnice od zlata, srebra i platine, bez dodatka nikala

Pristupačan nakit na svakom je koraku, no ako imate osjetljive uši, odnosno pojavljuje se crvenilo i reakcija slična alergiji, u vašim bi ukrasima trebalo biti samo plemenitog metala

Naušnice danas nerijetko sadrže nikal, materijal na koji se koristi u legurama materijala te može izazvati razne reakcije na koži. Upravo je on jedan od glavnih razloga zašto ušne resice reagiraju crvenilom te umjesto pristupačnih komada nakita, koji su prisutni na svakom koraku, treba izabrati čisti plemeniti metal, kao što su platina, zlato i srebro.

Zlato je najsigurnija opcija za ljude s osjetljivim ušima, no treba obratiti pažnju da se ne bi radilo o pozlaćenom nakitu koji ima sloj preko nikala ili mjedi. Druga opcija su zlatne naušnice s bazom od srebra ili Titaniuma, koji ne izaziva reakcije.

Srebro je klasika, pristupačnije je od zlata te dolazi u niz varijanti. Svaki komad srebra ima oznaku, a često je to brojka 925 koja znači da se radi o 92.5 % čistom srebru.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko nakit

Platina je također jedna od opcija, no skuplja je od zlata i srebra. Inače, ovaj je materijal izuzetno otporan na koroziju i oštećenje, stoga su naušnice od platine definitivno dugogodišnja investicija, piše Whowhatwear.

Činjenica da je bolje kupiti jedan kvalitetan komad nakita, nego više loših, stoga je dobra ideja izdvojiti za nakit koji će trajati godinama te sigurno neće izazvati reakcije na koži.

Najčitaniji članci