Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Za prste polizati: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

Patlidžani punjeni mljevenim mesom s dodatkom raznih aromatičnih začina će zasigurno osvježiti vašu kuhinju, a možda i iznenaditi vaše ukućane. Iskoristite sezonu i isprobajte nešto novo

Sastojci:  500 g patlidžana, 180 g miješanog mljevenog mesa, 160 g riže, 100 g rajčica, 50 g crvenog luka, 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice), 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice), 1 dl soka od rajčica, 1 jaje, 2 češnja češnjaka, listići peršina, sol, papar

Patliđan punjen mljevenim mesom | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Priprema:

  • Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite.
  • Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
  • Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
  • Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.
JAKO JE ZDRAV Recept za kolač star čak 6000 godina - pravi se od 2 sastojka
  • Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta. 
  • U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
  • Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevjte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
  • Poslužite uz 120 g kuhane riže.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message