Lifestyle

Komentari 1

Za sina koji ima problema sa sluhom radi ukrasne slušne aparatiće: Vole ih i druga djeca

Za sina koji ima problema sa sluhom radi ukrasne slušne aparatiće: Vole ih i druga djeca

Kako bi podržala svog sina, ali i ostalu djecu koja nose slušne aparatiće, Sarah Ivermee iz Velike Britanije dizajnira specijalne ukrasne aparatiće s likovima superheroja i omiljenih likova iz crtanih filmova

Slušni aparatići znaju biti traumatični za djecu zbog kritika ili komentara druge djece. Sarah Ivermee, majka iz Velike Britanije, zato je za svog sina, koji ima problem sa sluhom, odlučila napraviti posebne aparatiće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezin svijet se promijenio kad se Freddie rodio. Rođen je s kongenitalnom infekcijom citomegalovirusom (CMV). Nakon tri mjeseca otkriveno je da je njegovo desno uho pretrpjelo potpuni gubitak sluha, a lijevo umjereno. Već sa četiri mjeseca Freddie je nosio slušni aparat, a s dvije godine dobio je kohlearni implantat za stimulaciju slušnog živca. U početku nije bilo lako saznati da će se razlikovati od druge djece, ali Sarah se uspjela nositi sa svime što se događa.

- Nije nam bilo lako kada smo saznali za njegov problem, ali znala sam da to neće definirati mog sina i razumjela sam da ima potpuno iste mogućnosti i budućnost kao i druga djeca - rekla je Sarah.

Freddie rado pokazuje svoje slušne aparatiće zahvaljujući svojoj mami, koja ih je prilagodila u nešto zabavno i ugodno za djecu. Ideja je nastala kada su kći njezine prijateljice u školi zezali zbog aparata.

Iako sin nikada nije dobio negativne komentare, Sarah nije gubila vrijeme i istražila je ima li načina da ih ukrasi. Nakon što je neko vrijeme istraživala, primijetila je da niti jedna tvrtka ne nudi sve što joj je potrebno za prilagodbu ovih uređaja, pa je odlučila sama izraditi naljepnice i kompletne setove.

Tako je nastala i njezina firma 'Lugs' koja proizvodi ukrasne slušne aparatiće za djecu koja imaju problema sa sluhom širom svijeta. Inspiraciju za nove dizajne predlažu Freddie i njegovi prijatelji, ali i kupci.

- Znam da mališani vole svoje uređaje i ponosni su kada ih pokazuju svojim prijateljima i to je razlog zašto ovo radim - dodala je Sarah, a piše Bright Side

Najčitaniji članci