Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za sve tipove kose: Naučite kako se profesionalno 'fenirati'

Za sve tipove kose: Naučite kako se profesionalno 'fenirati'
1

Mlaznica pomaže savršeno ravnoj i sjajnoj kosi, a naizmjenično toplo-hladno sušenje fiksirat će željenu frizuru. Kosa podivlja zbog pretjeranog tretiranja

VIDEO

Kako bi kosa izgledala profesionalno osušena, potrebno je nešto više vremena, ali ušteda novca je višestruka. Želite li kosu zaštititi od topline koja je može vrlo lako oštetiti, na nju prije sušenja nanesite pjenu za oblikovanje. Visoka temperatura može uzrokovati pucanje vlasi, pa je kosu bolje sušiti dulje, ali srednjom ili manjom toplinom. Da se ne bi oštetila, sušilo se preporučuje držati na udaljenosti od oko 20 centimetara od kose. Ženama s tankom i ravnom (ali i kratkom) kosom najčešći je cilj punoća i volumen. 

Tu može pomoći mlaznica - nastavak sušila koji ciljano usmjerava zrak za preciznije oblikovanje kose. Dodatkom mlaznice zagrijavanje određenog područja kose još je više koncentrirano, pa je jako važno odmaknuti sušilo na preporučenu udaljenost. 

Da biste postigli savršeno ravnu i sjajnu kosu, uvijek je sušite niz vlas, od korijena do vrhova, savjetuju frizeri. Dok je kosa topla, može se najbolje oblikovati. Kako biste zadržali željeni oblik, sušenje svakog pramena počnite toplim, a završite hladnim zrakom, što će fiksirati željenu frizuru.

Prvo se suše donji slojevi

Osušite 80 posto kose srednjom vrućinom. Na višoj temperaturi sušite donje slojeve četkom. Usmjerite puhanje prema dolje.

Za volumen sušilo prema korijenu

Sušite gornje slojeve. Da biste postigli volumen, usmjerite nastavak sušila prema korijenu, a zatim četkom prema vrhovima. 

Vrhovi se suše hladnim zrakom

Osušite kosu oko čela. Četkom i toplim zrakom uvijte vrhove. Opet izvucite kosu četkom sušeći vrhove hladnim puhanjem.

Potreban pribor za ravnanje

Za ravnanje rabite sušilo od najmanje 1800 W, s višestrukim podešavanjem topline i jačine puhanja te suženim nastavkom. Trebaju vam velika okrugla četka, pjena za volumen, krema za omekšavanje te lak za kosu.

Kovrče se oblikuju prstima i ‘kunama’

Kako se ne bi deformirale, kovrče je potrebno nježno oblikovati. Stoga je poželjno rabiti sušilo od 1400 W, kaže Ouidad, njujorška “kraljica kovrča” i vlasnica dvaju prestižnih američkih frizerskih salona. Također je, dodaje, vrlo važno imati na umu da nikad ne treba pretjerivati pri tretiranju kovrčave kose. 

Pojačano oblikovanje narušit će njihov prirodni oblik stvarajući neželjenu kovrčavost i volumen. Najprije ručnikom nježno iscijedite višak vode iz netom oprane kose, a zatim na nju nanesite malo regeneratora koji se ne ispire. Prema želji, kosu ukosnicama podijelite na četiri-šest dijelova. U dlanove utrljajte sredstvo za oblikovanje količine kune te, prolazeći prstima kroz nju, tretirajte svaki dio od korijena prema vrhovima. 

Oslobodite kosu i difuzorom je sušite pri vrhu vrata. Da biste izbjegli krute i stisnute kovrče, dlanovima u koje ste utrljali malo kreme jednim potezom prođite kroz kosu. Ako je kosa valovita, a željeli biste romantičnu kovrčavu frizuru, sušite je tako da je glava spuštena prema dolje.

Niske postavke za kovrče

Kovrčama ne odgovara ni jaka vrućina, pa je važno da su temperatura i puhanje na srednjoj i niskoj jačini, ističe Ouidad. 

Udubljeni difuzor 

Za savršene kovrče najvažniji je difuzor. Odaberite onaj koji je u sredini udubljen jer čuva prirodan izgled kovrča.

Zgužvajte vrhove prstima

Nanesite regenerator bez ispiranja. U pramenove od korijena prema dolje utrljajte gel. Prstima “zgužvajte” vrhove i pustite da padnu.

Vrhovi se suše prirodno

Podesite sušilo na srednju toplinu i brzinu. Sušite kod korijena kose pri vrhu vrata. Odmaknite donji sloj kose, neka se vrhovi suše prirodno.

Kosu skupite u konjski rep

U dlanove utrljajte malo kreme. Prođite prstima kroz kosu, kao da je skupljate u konjski rep, sve do vrhova. Promasirajte tjeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt
VRTLARENJE BEZ KEMIKALIJA

Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt

Odličan i vrlo jednostavan kuhinjski sastojak ima niz svojstava - ubija korov, tjera puževe, djeluje kao pesticid... Ekološki je čist i ne škodi biljkama

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni
Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost
UTJECAJ PLANETA

Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 21. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje