Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za svježiji izgled: U svoju rutinu uvedite ovu njegu od 5 minuta

Za svježiji izgled: U svoju rutinu uvedite ovu njegu od 5 minuta

Možda je nekima njega kože dosadan proces, ali bez toga vaše lice ne može biti glatko, čvrsto i blistavo. Za to ipak morate odvojiti malo vremena, i vjerujte bit ćete sami sebi zahvalni

VIDEO

Ovih nekoliko koraka poželjno je primjenjivati svakodnevno, na dnevnoj i noćnoj bazi kako bi vaše lice bilo besprijekorno. U njezi kože lica 'manje je više'. Bitno je odabrati proizvode koji odgovaraju vašem tipu lica i s kojima postižete najbolje vidljive rezultate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:27

1. Započnite s čišćenjem

Prvi (i najvažniji) korak svakog rituala njege kože je čišćenje kože od šminke, prljavštine, ulja i drugih toksina. Čišćenje je važnije nego što to mnogi misle i njega nikako ne bi trebalo preskakati, a pogotovo ići u krevet sa šminkom. Istraživanja pokazuju da onečišćenja na koži lica pojačavaju znakove starenja kože i smanjuju vlažnost. 

Ono na što morate pripaziti prije nego krenete s čišćenjem lica je koristite li prave proizvode. Neki mogu previše isušiti kožu pa će ona izgubiti svoja prirodna ulja. Izaberite nježno hidratantno sredstvo koje nježno i temeljito čisti kožu. Po mogućnosti s prirodnim sastojcima bogatim antioksidansima poput zelenog čaja. Idealni su proizvodi u obliku pjene za čišćenje ili mlijeka.

Rumenilo i usne u sličnoj nijansi
Rumenilo i usne u sličnoj nijansi

2. Sjaj kože

Zimski dani su prošli, stoga je vrijeme da vaša koža zablista. U svoju njegu dodajte serum s vitaminom C koji proizvodi prirodni sjaj. Kao snažan antioksidans, vitamin C neutralizira slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres na koži što dovodi do preuranjenog starenja kože. Neophodan je za proizvodnju kolagena u stanicama kože i pomaže u održavanju strukture kože te odgađa znakove starenja.

Kako odabrati pravu četku za svaki tip kose: Ravnu, gustu...
Kako odabrati pravu četku za svaki tip kose: Ravnu, gustu...

3. Područje oko očiju

U njezi kože lica nikako ne smijete zaboraviti na kremu za područje oko očiju. Na tom području je puno tanja koža nego na ostatku lica i zbog toga je izrazito podložna dehidraciji. Ima smanjeni udio elastina i kolagena, kao i nedovoljno punoće da bi zadržavala vlagu. Dugotrajna dehidracija dovodi do stvaranja bora, obješene kože i finih linija. Izaberite serum ili hidratantnu kremu s prirodnim sastojcima ili s vitaminom C za maksimalnu učinkovitost.

4. Hidratizirajte, zaštitite i izravnajte fine linije

Kako bi vaša koža bila čvršća i njegovanija morate koristiti pravu hidratantu kremu. Osim toga, potražite onu koja vidljivo smanjuje pojavu finih linija i bora. Gledajući sastojke birajte one koji su na prirodnoj bazi poput ružine vode, ulja šipka, aloe vere i slično.  

Kokosovo ulje je super saveznik iz prirode za jaču i zdraviju kosu
Kokosovo ulje je super saveznik iz prirode za jaču i zdraviju kosu

5. Nabacite osmijeh na lice!

S ovim korakom završavate svoju svakodnevnu rutinu njege lica. Budite zahvalni na svemu što imate i što ste postigli i nemojte zaboraviti staviti osmijeh na lice. 

Ilustracija zavođenja

Naša koža uvijek cijeni malo dodatne ljubavi. Budući da svačija koža ima različite potrebe, određene 'probleme' možete riješiti određenim tretmanima. Za kožu koja je tijekom zime izgubila sjaj preporučuje se upotreba maske s glinom ili s hidroksi kiselinom. Ako se borite s aknama i problematičnom kožom izaberite salicilnu kiselinu, piše Mind Body Green.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite