Obavijesti

Lifestyle

Komentari 91

Zaboravi implantate! Uskoro će vam zubi izrasti za 9 tjedana

Zaboravi implantate! Uskoro će vam zubi izrasti za 9 tjedana
1

Svaki dan se dolazi do novih otkrića, ali rijetko koje od tih otkrića može imati takav masovni utjecaj kao ovo. Zamislite da ne morate ići vaditi zube ili nositi implantate...

VIDEO

Svi znaju da postoje zubni implantati koji su izmišljeni kako bi olakšali ljudima život na mnogo načina, oni su izuzetno korisno i odlično rješenje za popuniti praznine nakon gubitka zuba. Ali, medicina je otišla korak dalje. Skupina stručnjaka u stomatološkoj medicini je došla do nevjerojatnih otkrića, što je nenadani razvoj u tehnologiji dentalnih implantata koja daleko nadmašuje klasične implantate ili proteze, prenosi portal Healing Life is Natural

Stručnjaci kažu da će nam ova otkrića dati priliku da sami regeneriramo nove zube u usnoj šupljini. Dr. Jeremy Mao sa Sveučilišta Columbia je predvodio ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno nevjerojatno.

Dr. Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične stanice osobe i sve zajedno se umetne u rupu u čeljusti u kojoj se prije nalazio korijen zuba. Taj umetak se s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične stanice s okolnim te potiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Zahvaljujući ovom napretku više ne postoji potreba za bolan proces vađenja zubi. Ova tehnologija omogućuje da ljudima da sami regeneriraju svoje zube u samo 9 tjedana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vaš nedostajući zub će se zamijeniti s matičnim stanicama iz vašeg vlastitog tijela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima ne utječući na anatomiju čeljusti i usne šupljine. Da, to je tako jednostavno! To će povećati proces regeneracije i dovesti do brzog oporavka. "

Procedura se još uvijek proučava i testira, i još nije dostupna za masovno korištenje. 

Saznajte više u videu.

Kost oko zuba već obnavljaju matičnim stanicama

To se radi i u Hrvatskoj, a spas je za mnoge ljude kod kojih je bio problem staviti implantate jer je kost oko zuba bila previše uništena. 

Više o tome objasnili su na internetskoj stranici Ordinacije dentalne medicine Marina A. Ježina:

"U Ordinaciji dentalne medicine dr. Ježina uspješno rekonstruiramo mnoge od navedenih oštećenja kosti najnovijim regeneracijskim tehnikama. Nedavno smo počeli primjenjivati materijal temeljen na matičnim stanicama u kombinaciji s plazmom bogatom čimbenicima rasta/trombocitima.

Matične stanice imaju jedinstvena svojstva. To su nediferencirane stanice sa sposobnošću samostalne obnove i stvaranja različitih novih tkiva, npr. kosti. Postupak se obavlja pod lokalnom anestezijom. To znatno ubrzava vrijeme zacjeljivanja u odnosu na tradicionalno presađivanje kosti, a pacijentu omogućuje gotovo potpuno bezbolan postupak. Koristeći pripravke temeljne na matičnim stanicama pacijenta pošteđujemo dodatnog kirurškog zahvata.

Pacijenti koji ranije nisu bili kandidati za terapiju implantatima zbog koštanih defekata, danas više ne predstavljaju toliki problem zahvaljujući novim regeneracijskim tehnikama."

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru