Lifestyle

Komentari 0

Zabrana pravog krzna: Velika Britanija mogla bi postati prva 'fur-free' država na svijetu

Zabrana pravog krzna: Velika Britanija mogla bi postati prva 'fur-free' država na svijetu

Među potpisnicima i aktivistima ove akcije su slavne dizajnerice Stella McCartney i Vivienne Westwood, a ako im plan uspije, iz dućana u čitavoj državi 'nestalo' bi sve što je od pravog krzna

Neki od vodećih britanskih dizajnera napisali su pismo premijeru Borisu Johnsonu u kojemu traže zabranu pravog krzna u čitavoj državi.

MILANO - PARTY ESTABLISHED AND SONS

- Krznu nije mjesto u društvu koje suosjeća s drugima te je danas ono suvišno i neoprostivo. Osim toga, korištenje pravog krzna je barbarsko, nemoralno i okrutno - komentirala je Stella McCartney, piše Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje Adriano Nokaj

U pismu se ističe kako je cilj da dizajneri više ne 'sudjeluju u patnji izazvanoj trgovinom pravim krznom'.

Reuters/Pixsell

Inače, Stella McCartney već godinama radi bez pravog krzna, a osim nje, dizajnerica aktivistica je i Vivienne Westwood.

Potpisnici u pismu ističu kako proizvodnja pravoga krzna nije u skladu s etičkim načelima većine britanskih dizajnera.

Reuters/Pixsell

Izvješće kompanije Humane Society International, koja je ujedno potpisala pismo namijenjeno premijeru, tri četvrtine Britanaca podržalo bi zabranu trgovine pravim krznom na području čitave države.

- Čudi me kad dizajner i dalje radi s pravim krznom, iako danas imamo toliko dobrih alternativa - izjavila je dizajnerica Hannah Weiland, jedna od članica ove akcije.

Pixsell

Velika Britanija bila je prva zemlja u Europi koja je zakonom zabranila uzgoj pravoga krzna za potrebe modne industrije, još 2000. godine, kad je premijer bio Tony Blair.

U međuvremenu su od pravoga krzna odustali brendovi poput Burberryja, Victorie Beckham, Vivienne Westwood i Stelle McCartney.

Najčitaniji članci