Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Zagrlite se s partnerom na ovaj način - blagodati su ogromne

POZA ŽLICE Ne samo da djeluje opuštajuće, nego i izaziva oslobađanje oksitocina - hormona i neurotransmitora za koji istraživači vjeruju da je povezan s osjećajem povezanosti i seksualnog uzbuđenja

Dreamstime
Foto: Dreamstime
26 komentara

Intimnost s partnerom nakon seksa jednako je važna kao i predigra. Poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prednjom stranom tijela prema leđima drugoga, priljubljeni svakim dijelom tijela, od stopala do lica, zagrljeni - to je položaj koji pokazuje njihovu bliskost i ljubav. 

Stručnjaci za međuljudske odnose kažu da ova poza, poznata i kao 'žlica', pokreće jake emocije i trebalo bi je prakticirati što češće.

- Najveći organ našeg tijela je koža, a osnovni nagon svakog čovjeka je kontakt kožom na kožu, što na većinu ljudi djeluje umirujuće, utješno i voljeno - objašnjava Sari Cooper iz Centra za ljubav i seks u New Yorku, koja ima privatnu praksu specijaliziranu za seksualnu terapiju, individualnu terapiju i terapiju s parovima.

Napomenula je kako je ovaj položaj odlična alternativa za ljude koji imaju poteškoća s kontaktom očima nakon seksa.

Obratite pažnju na reakciju svojeg tijela kada se na taj način priljubite uz partnera. Disanje se usporava, produbljuje i sinkronizira.

- Ne samo da djeluje opuštajuće, nego i izaziva oslobađanje oksitocina, hormona i neurotransmitora za koji istraživači vjeruju da je povezan s osjećajem povezanosti i seksualnog uzbuđenja - objasnila je Pam Costa, stručnjakinja za poboljšanje ljubavnih i seksualnih odnosa.

UZAVRELA STRAST Žena će moliti da vodite ljubav s njom - pomoću ovih 6 trikova

Dodala je da taj položaj koristi u radu sa svojim klijentima, parovima koji su izgubili bliskost u vezi. 

- Zatražim od njih da legnu i zagrle se na taj način, i da ostanu u tom položaju pet minuta te promatram što se događa. Do kraja tih pet minuta većina njih kaže da su osjetili porast bliskosti i emocija među njima te da se pojavila jača želja za porastom intime i fizičkog kontakta u njihovoj vezi - pojasnila je.

Foto: 123RF

- Taj blizak položaj među partnerima je oblik intimnosti koji pomaže našem živčanom sustavu da se opusti. Mi svi smo čvrsto povezani kao ljudska bića, a fizički dodir i zagrljaj, između ostalog, snižava krvni tlak i šalje našim tijelima poruku da je sve u redu, da se opustimo - dodala je Rebecca Hendrix, psihoterapeutkinja iz New Yorka, prenosi Men's Health.

To može biti i fantastična poza u seksu

U seksu bi to nazvali 'položaj žlica' i odličan je ako ste oboje pomalo lijeni i zainteresirani za polagani seks bez puno uloženog fizičkog napora. Oba partnera leže na boku, žena je leđima okrenuta prema muškarcu, a on odozada polagano penetrira. Osim osjećaja seksualnog zadovoljstva, partneri i dalje osjećaju bliskost i duboku emotivnu povezanost.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message