Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Zapamtite dobro - hvalisanje i kritiziranje nisu put do sreće!

Zapamtite dobro - hvalisanje i kritiziranje nisu put do sreće!
1

Nakon što nešto odlučite, obavite neki posao ili pogriješite u nečemu, suočite se sa situacijom i izvucite pouku iz tog iskustva. A tada prestanite razmišljati o tome

VIDEO

Za postizanje zadovoljstva privatnim i poslovnim životom važno je riješiti se stvari koje vas čine nesretnima, tvrdi poslovni savjetnik Jeff Haden. Stoga se što prije riješite suvišne “prtljage” koja vam otežava život. Jedna od tih stvari je okrivljavanje drugih za svoje probleme. Istina, tko radi, griješi, a tuđe pogreške mogu vam doista otežati život. No okrivljujući druge, stavljate se u ulogu žrtve i propuštate uvidjeti gdje ste pogriješili. 

POGLEDAJTE VIDEO Kako život učiniti sretnijim:

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

Moguće je da suradnicima niste jasno dali na znanje koja su vaša, a koja njihova zaduženja ili ste se negativističkim pristupom zamjerili šefu. No ako preuzmete odgovornost kada stvari pođu naopako, dobivate novu snagu jer se automatski usredotočujete na to da drugi put stvari obavite bolje i pametnije te tako radite na budućem zadovoljstvu. Ipak, istodobno pripazite da ne upadnete u zamku želje za kontroliranjem drugih ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pretjerano se vežu uz partnera: Stil ljubavi koja u korijenu ima manjak roditeljske privrženosti
Pretjerano se vežu uz partnera: Stil ljubavi koja u korijenu ima manjak roditeljske privrženosti

Bez obzira na to jeste li šef ili mudro usmjeravate kolege, važno je znati da kontrolirati možete jedino sebe i svoje postupke - s drugima možete samo surađivati, s više ili manje uspjeha. 

Hvalisanje i kritiziranje nisu put do sreće

Možda ste obrazovaniji, iskusniji i vještiji u svom poslu, no to ne znači da to trebate drugima nabijati na nos, a još manje da ih trebate kritizirati zbog njihovih mana. Važno je cijeniti različitosti jer ćete tako imati bolje odnose i osjećati se sretnije.

Ne zamarajte se misleći "što bi bilo kad bi bilo"

Nakon što nešto odlučite, obavite neki posao ili pogriješite u nečemu, suočite se sa situacijom i izvucite pouku iz tog iskustva. A tada prestanite razmišljati o tome. Ako se prekoravate zbog prošlih pogrešaka, bit ćete osuđeni na vječno nezadovoljstvo.

Ne pokušavajte impresionirati druge ljude

Novi auto, lijep stan, zvučna titula i impresivna postignuća... iako ih je dobro imati, to nisu stvari zbog kojih vas drugi ljudi vole, nego jednostavno najobičnije stvari. Stoga ne pokušavajte time ostaviti dojam na prijatelje, obitelj i susjede. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru