Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Zaslužili ste - odmorite se 1. svibnja na Zagreb Chill&Grillu!

Zvucima Detoura završio je treći dan fantastičnog festivala Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola na Bundeku. Pridružite nam se još danas i uživajte u odličnoj klopi s grilla, cugi i mjuzi!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
16 komentara

Trećeg dana fantastične manifestacije Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola vladali su slasni mirisi grilla, dobra mjuza i najbolja hrvatska craft piva. 

Iva Šulentić i Ivan Vukušić zajedno s gričkim topom otvorili su festival, nakon čega je došlo vrijeme za iskazivanje kulinarskog umijeća.

Posjetitelji su imali prilike gledati i kušati sočnu hranu legendarnog Zlatka Puntijara i gradonačelnika Milana Bandića.

Foto: Marko Lukunic/Armin Durgut/PIXSELL

Kuhali su zajedno s mladim nadama Ugostiteljske škole u Zagrebu, a gospodin Rudolf Puntijar otkrivao je posjetiteljima kulinarske tajne i podučavao kako dobro odrezati meso.

Foto:

Gradonačelnik Bandić otkrio je kako voli što jednostavniju pripremu roštilja.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Na stolu legenadarnog Zlatka Puntijara mogle su se probati schinderbratne, staro zagrebačko jelo, knedlice od jabuka te na žaru pečene bavarske odreske panirane u žumanjku i sušenim borovnicama prema receptima iz prve hrvatske kuharice iz 1813.
Iznenadio nas je i sočnim rebarcima sa žara koji su bili hit kod Bednjanca između dva rata 20-ih i 30-ih godina.

Vrhunski David Skoko oduševio je posjetitelje svojim raznovrsnim delicijama.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U preko pola sata na tanjuru se našao svinjski but rezan popreko sa salatom od gorušice, sporo kuhana svinjska rebarca sa barbacue sosom i ukusna teleća jetra s tostiranim sjemenkama i emulzijom od medvjeđeg luka.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Na festivalu mi je jako lijepo, odlično se zabavljam - otkrio nam je Skoko.

David Skoko otkrio nam je i pokoju tajnu dobrog grilla:

Kulinarski majstor Skoko otkriva tajne savršenog roštilja! Reporteri: Ribafish i Ivan Borojević

Posted by 24sata on 30. travnja 2017


Spremalo se i sočno, marinirano carsko meso bika.

- Marinirao sam meso u kombinaciji začina, što suhih što mokrih da se napravi jedan odlični pac. Ostavio sam ga preko noći da budemo sigurni - otkrio nam je kuhar Matko Bukovac.

Uz meso je poslužena i salata s rikolom, cherry rajčicama, pečenim šparogama te svježim rotkvicama kako cjelokupno jelo ne bi bilo preteško. Začinjena je bila jednostavno - maslinovim uljem, solju i paprom.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Od sve izvrsne hrane koju su pripremali kuharima je zasigurno bilo teško odabrati baš onu s kojom će se najbolje predstaviti. Sve što su pripremili kušala su i tri hrabra natjecatelja Grilloteke.

Njihov je zadatak bio otkriti što se sve krije u jelima koja su im kuhari spremili. Prvi krug bio je nešto lakši no u drugom krugu oduzeto im je jedno vitalno osjetilo - vid. Natjecale su se dvije dame protiv hrabrog dečka s Knežije.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Ja sam uvijek hrabra pa mi nije bilo teško prijaviti se, a i volim kuhati. Iako, i ja sam se malo zbunila. U Zagrebu uvijek bude nešto predivno - poručila je natjecateljica Marina koja je stigla čak iz Osijeka.

Samo najhrabriji su se prijavili na Tabasco natjecanje i okupili pozamašnu gomilicu znatiželjnika. Zadatak je bio kušati Tabasco umake sa žlice i pogoditi o kojem je umaku riječ. Nakon toga, dvoje najljućih borilo se za titulu pobjednika. Zadatak je bio pojesti kruh namazan kajmakom i jako puno chilli papričice.

Crikveničanka Dijana muški se borila s ljutinom i ljubiteljem ljutog, studentom medicine iz Londona.

- Ne volim ljuto inače, ali volim izazove i uvijek idem do kraja. Nakon Tabasca ovo s kruhom nije bilo ništa - kaže kroz smijeh Dijana. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Luka Nižetić podijelio je s posjetiteljima svoja kulinarska umijeća i pripremio ramstek s pestom i salatom od kupusa te pileća barbecue krilca i šparoge.

Otkrio nam je i detalja pripreme svog jela:

Luka Nižetić otkriva tajne svojih specijaliteta na Chill&Grill festivalu na Bundeku! Reporteri: Ribafish i Maša Petranović

Posted by 24sata on 30. travnja 2017

- Improvizirao sam i na kraju mi je to dobro ispalo. Kada god se pripremim u životu ispadne samo O.K, ali kada se ne pripremim ispadne najbolje - rekao je.

Svoje tajne nije htio otkriti, ali ipak smo uspjeli izvući informaciju da je u marinadu od ramsteka dodao Jack Daniel's s medom te da jako voli ramstek pa ga je zato odlučio spremati.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Važno je da ne prepečete meso. Morate bdjeti nad njim pa vidjeti kako ide - poručio je.

Fantastičnu subotu zaokružila je najprije grupa Tribute 2 King Of Funk by Noa, a potom i odlična glazba grupe Detour.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola nastavlja se još danas! 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ne propustite odličnu priliku iskušati vrhunska jela naših chefova, uživati u suncu u najboljim hrvatskim craft pivama i u odličnoj mjuzi. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Danas vas u 12.15 čeka kulinarski show našeg slavnog kuhara Branka Ognjenovića. Posjetitelji će se potom moći okušati u gastro natjecanjima, a od 13:45 ne propustite kuhanje s pivom o kojemu će vam nešto više pokazati Goran Kramarić i Ribafish. 

Foto: pbz

Snage će zatim odmjeriti Dario Lide i Tomislav Pavlović, koji će iza toga sam imati svoj cooking show. 

Posjetitelji će se moći zabaviti sudjelovanjem u utrci bačvama, čišćenju roštilja i gastro natjecanjima. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Od 17:45 ne propustite Show Cooking Ante Martića. Cijelo vrijeme trajanja festivala u ponudi su jela poznatih zagrebačkih restorana Batak Grilla, Mundoake, Bicka, Špire, Placa, Brko&Brko...

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Za osvježenje su se pobrinuli najbolji hrvatski craft pivari, Coca-Cola i Jack Daniel's. 

Pripremili smo i kutak za najmlađe koje će zabavljati Japa mađioničar, likovne radionice i igraonice, a djeca će moći uživati i u magičnoj predstavi. Tijekom cijelog dana svoje nevjerojatne plesne pokrete pokazat će i plesna skupina Atomic Dance Factory, a ukoliko poželite možete i vježbati na otvorenom. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum, Grad Zagreb i mnogi drugi...  

Pratite nas na facebookuGastro.hr i portalu Chill&Grill.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message