Lifestyle

Komentari 34

Zašto neki muškarci na prvu ostavljaju loš dojam kod žena?

Zašto neki muškarci na prvu ostavljaju loš dojam kod žena?

Ono što muškarci vide kao samopromociju, nešto pozitivno na temelju čega će se ženama svidjeti, žene vide kao propagandu i odbiti će muškarca za kojeg smatraju da prebrzo previše odaje

Izvor neusklađenosti

Komunikacijski stilovi muškaraca i žena su različiti. Muškarci više vole izvještaje. Muškarac uživa u razgovorima u kojima može iznositi činjenice, dijeliti podatke i rješavati probleme. Muškarčev interes će se smanjiti ako mu se ne sviđa ženski entuzijazam o  temama koje ga ne zanimaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ni poljubac do vjenčanja

Žene preferiraju duboke, iskrene i otvorene razgovore. Ovi razgovori produbljuju odnos između dvoje ljudi, što je u skladu s tim da većina žena cijeni dijeljenje osobnih stvari u razgovoru te otvorenost partnera u razgovoru zahvaljujući kojoj žene mogu saznati nešto dublje o čovjeku. 

I tu nastaje problem u komunikaciji.

Greška prvog pristupa

Potreba za pokazivanjem je velika kada muškarci prvi put priđu ženama koje im se sviđaju.

Sve to što muškarci rade i govore u biti ide u prilog tome da žele dokazati da su - jako poželjni. Bili poželjni ili ne, to neće zainteresirati ženu jer taj pristup nije u skladu s onim što joj je potrebno da procjeni potencijalnog partnera. 

Žena donosi zaključke o muškarcu mimo toga što muškarac pokazuje. 

Svaki put kad muškarci pokažu nešto što misle da ih izdiže iz mase oni misle da će ih žena na temelju toga dobro prosuditi, a u biti će većina žena imati osjećaj da se muškarci samo hvalisaju - što će ih odbiti. 

Ono što muškarci vide kao samopromociju, nešto pozitivno na temelju čega će se ženama svidjeti, žene vide kao propagandu i odbiti će muškarca za kojeg smatraju da prebrzo previše odaje, a možda i laže ili uveličava, kako bi ostvario svoje ljubavne planove. 

Dakle, ovdje je 'igra završena'. Osim ako se nešto ne dogodi zbog čega će muškarac prestati sa samopromocijom i početi se drugačije, opuštenije ponašati i započeti razgovor koji ima neko dublje značenje osim površnih tema - u biti može odustati jer je prvi dojam - loš. 

Što pomaže?

Muškarac ne treba pokazivati ​​ili dokazivati ​​ženi da je najbolji, najpametniji, najbogatiji... Umjesto toga, prvi put kad se upoznate ili komunicirate, provjerite zašto je žena vrijedna vašeg vremena.

Slušajte i procjenjujte te se ostavite monologa o svojoj veličini.

Imajte (barem) jedan kriterij za žene s kojima izlazite, spavate ili vam se sviđaju. Tako ćete brzo nakon inicijalnog upoznavanja moći procijeniti odgovara li vam ta žena ili ne. 

Žene će vjerojatnije odgovarati na pitanja. Ako je zainteresirana, uključit će se u stilu koji održava razgovor. Ako vidite da razgovor ide bez neugodnih trenutka tišine ili da se teme nadovezuju jedna na drugu, to je jasan signal da postoji mogućnost i za nešto više. 

Najčitaniji članci