Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Zbog ovih šest stvari drugi će vas smatrati atraktivnijima

Zbog ovih šest stvari drugi će vas smatrati atraktivnijima
5

Istraživači primjećuju da u roku od 10 sekundi od prvog susreta sa ženom, dečki zapažaju njezine usne, i provode više od pola vremena gledajući ih, dok dame više vole muškarce s bradama nego glatka lica

VIDEO

Nisu samo fizički atributi ono što pojedinca čini privlačnijim, prema istraživanju. Ispostavlja se da vas određeni detalji, koje ćete ponijeti sa sobom na spoj, poput sunčanih naočala, parfema i toga planirate li se obrijati ili ne, zapravo čine atraktivnijima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

u vezi je s avionom 01:06

Ne radi se o nečemu poput botoksa, plastičnih operacija ili štiklama, zapravo postoje dobre šanse da već imate, nosite ili koristite neke od ovih detalja.

Ovo je tip brade koji se ženama najviše sviđa kod muškaraca
Ovo je tip brade koji se ženama najviše sviđa kod muškaraca

Ove stvari čine vas privlačnijim, prema istraživanju:

1. Sunčane naočale

U svojoj nadolazećoj knjizi, Vanessa Brown, predavačica umjetnosti i dizajna na Sveučilištu Nottingham Trent, otkrila je da će sunčane naočale trenutno učiniti nekog poželjnim. Osim činjenice da dodaju malo tajanstvenosti i povećavaju libido, naočale čine lice simetričnijim - a prema prijašnjim studijama, oni sa simetričnim licima smatraju se privlačnijima.

2. Parfem

Istraživanje Monell Chemical Sense centra pokazalo je da se ženska lica ocjenjuju atraktivnijima kada su oni koji ih ocjenjuju u prisustvu ugodnih mirisa. Dakle, razmislite o malo više prskanja u jutarnjoj rutini. Istraživači su također brzo istaknuli da nošenje parfema neće učiniti da izgledate mlađe, samo ljepše, i da je privlačnost više emocionalni proces, dok prosuđivanje nekoga zbog njegovih godina proizlazi iz racionalnog mjesta.

Ove stvari čine ženu izuzetno ženstvenom i seksepilnom u očima mnogih muškaraca
Ove stvari čine ženu izuzetno ženstvenom i seksepilnom u očima mnogih muškaraca

3. Crvene usne

Studija Sveučilišta u Manchesteru pokazala je da su usne najprivlačniji dio ženskog tijela, pogotovo kada su ukrašene crvenim ružem. Prema istraživanju, znanstvenici su primijetili da u roku od 10 sekundi od prvog susreta sa ženom, dečki zapažaju njezine usne, i provode više od pola vremena gledajući ih. Ako žena nosi ruž, muškarcima je teže skrenuti pogled, ali prije nego što odaberete ružičastu nijansu umjesto crvene, imajte na umu - dečki su vjerojatnije gledali 7,3 sekunde kada su djevojke koristile crveni ruž, dok su ružičaste usne jamčile samo 6,7 sekundi njihove pažnje.

4. Brada

Studija Sveučilišta New South Wales iz 2013. pokazala je da žene više vole muškarce s bradama nego glatko obrijana lica. Dakle, prije nego što posegnu za britvicom, dečki bi trebali znati da dame više vole punije i 'neurednije' brade nego njihov uredan izgled. Lice koje izgleda kao da je provelo mjesece u pješačenju Amazonom bez britve također se smatra boljim materijalom za tatu.

- Naši nalazi potvrđuju da bradatost utječe na procjenu muških socio-seksualnih osobina i sugeriraju da je srednja razina brade najatraktivnija, dok se muškarci s punijom bradom mogu smatrati boljim očevima koji bi mogli zaštititi i uložiti u potomstvo - napisali su istraživači.

5. Bijeli zubi

Nenjegovani zubi nikad nisu bili poželjni, ali studija sa sveučilišta Leeds i Central Lancashire otkrila je da niz bijelih, ravnomjerno raspoređenih zuba ne samo da vas čini privlačnijima, već dodatno povećavaju šanse da nađete partnera. Prema istraživanju, zubi su 'ljudski ekvivalent paunovog repa', što je znak zdravlja i genetske kvalitete osmišljen kako bi pomogao u odabiru partnera. Također su otkrili da je muškarcima i ženama stalo do biserno bijelih osmijeha iz potpuno različitih razloga.

6. Crvena boja

U studiji koju je objavilo Sveučilište u Rochesteru, muškarcima se više sviđaju žene koje nose crveno nego žene koje nose plavo. Crvena je očito znak uzbuđenja, moći i statusa. Dakle, ako želite ostaviti snažan, samouvjeren prvi dojam, trebate odmah napuniti ormar crvenim nijansama, donosi YourTango.

Ove boje laka za nokte najbolji su i najprivlačniji izbor za spoj
Ove  boje laka za nokte najbolji su i najprivlačniji izbor za spoj
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh