Lifestyle

Komentari 4

Zbog pogreške koju radite u kupaonici kada neće zablistati

Zbog pogreške koju radite u kupaonici kada neće zablistati

Najjednostavnije je da slijedite upute na etiketi, jer će tek tada deterdžent odraditi posao kako treba. Zašto? Većinu ih, kad ih se pošprica, treba ostaviti neko vrijeme da razgrade nečistoće i ubiju bakterije...

Prilikom čišćenja kade, većina će zgrabiti najbliže sredstvo za čišćenje kupaonice, obilno poprskati i sagnuti se da počisti spužvom. Zatim će isprati taj deterdžent. Radnja će trajati možda minutu ili dvije, a to je pogreška zbog koje kadu (i kupaonicu) nikad nećete očistiti kako treba. 

Najjednostavnije je da slijedite upute na etiketi, jer će tek tada deterdžent odraditi posao kako treba. Zašto? Većinu ih, kad ih se pošprica, treba ostaviti neko vrijeme da razgrade nečistoće i ubiju bakterije, obično oko 5 minuta. Zato deterdžent nikad nemojte odmah isprati.

Na tvrdokornim nakupinama koristite grublju četkicu, ali ne i abrazivno sredstvo za čišćenje. U područjima s tvrdom vodom koristite sredstvo za čišćenje kamenca, posebno oko slavina.

Ostavite preko noći

Ako je kada jako prljava, napunite je toplom vodom, dodajte nekoliko žlica biološkog praška i ostavite da se natapa preko noći. Isperite dobro prije nego ponovno uskočite u kadu na kupanac. 

 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci