Lifestyle

Komentari 1

Želite izgledati drugačije? Tada odbacite sve modne zapovijedi

Želite izgledati drugačije? Tada odbacite sve modne zapovijedi

Košulja ide na fine hlače, a sportske suknje idu na polo majice, samo su neka od stilskih pravila na koja smo navikli, no kreativnost započinje u momentu kad ih započnemo zaobilaziti

Kreativnost započinje tamo gdje pravila postaju labilna, jer moda i odijevanje inovativne su sfere koje nam mogu podići raspoloženje ili prikriti vlastito dnevno raspoloženje i umotati ga u neko veselije. Neki neočekivani, novi momenti mogu nas stilski "probuditi" - primjer je ubacivanje večernjih komada u dnevnu garderobu.

Stvari postaju zabavnije kad krenete razmišljati "izvan kutije" i isprobavati kombinacije za koje ste jučer mislili da nemaju smisla. Ili naprosto iz navike slažete odjeću po nekom ustaljenom pravilu, što također može utjecati na modnu dosadu.

POGLEDAJTE VIDEO: Art nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

U tom trenutku kreće moment - nemam ništa u ormaru. Naravno, ormar je pun, no vrijeme je za neke nove modne rečenice, osvježenje, ignoriranje ustaljenih pravila.

Danas je moda snažna vizualna igra osobnosti i raznih retro elemenata, stoga uzmite neke od krojeva i detalja i miksajte ih po želji.

Važno je da se slažu u proporcijama, ako je dolje nešto malo i usko, gore može biti široko. Uvijek je dobro naglasiti struk, naročito ako je silueta voluminozna, lepršava.

Pravila poput sportsko na sportsko su očekivana - umjesto toga je fora nositi hlače od odijela plus hoodicu. Ili staviti japanke na sako i fine bermude.

Umjesto da klasičnu košulju nosite samo na klasične hlače, zabavna je varijanta u kombinaciji s hlačama od trenirke ili nečim sličnim. Još jedna zabavna formula ističe - trenirku plus štikle.

Šareni komadi ne idu skupa - nekad je bilo pravilo. Danas je cilj osmisliti nešto fora, no najjednostavnije je spajati šarenila ako su nijanse na tim uzorcima slične.

Nakit je još jedno područje koje može biti super kreativno, jer tako je fora skombinirati i zlatne i srebrne i šarene komade.

Od fora detalja tu su i šilterice - dobro će i efektno izgledati u varijanti s krojem iz suprotne sfere, kao što je bazično odijelo.

Odjeća može podići raspoloženje, stoga su boje odličan način kako započeti novi dan.

Najbolji moment koji "krši" pravila i djeluje ekscentrično je color block sa što više boja - na primjer crvene cipele, plave hlače, žuti kaput, roza torbica i slično.

Još jedan fora moment je nošenje klasičnih, uštogljenih stvari na šlampav način, a primjer je velika muška košulja nošena polu-otkopčana i kao tunika na tenisice, naročito kad je u kombinaciji s nečim još konzervativnijim kao što je pleteni prsluk.

Najčitaniji članci