Lifestyle

Komentari 21

Želite li uvijek kupiti savršene kestene - pazite na ove stvari

Želite li uvijek kupiti savršene kestene - pazite na ove stvari

Otkrivamo i kako ih savršeno ispeći u pećnici, na roštilju, kako ih kuhati... Saznat ćete i na koji način ih možete guliti, a da to ide glatko i brzo. Sezona je kestena i uživajte u njima!

Prvi korak u uživanju u slasnim kestenima je njihov odabir. Kupite li kestenje loše kvalitete, teško ćete uživati u njima kako god da ih pripremate. Kvalitetni plodovi moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Također, trebali bi biti suhi i teški.

Nikako ne smiju imati rupice jer to otkriva neželjene stanovnike u njima. Najbolje ih je odmah pripremati, a ako ih čuvate, neka to bude na hladnom mjestu i ne dulje od dva tjedna.

Priprema:

Sljedeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuhani ili ispečeni. Postoji nekoliko načina pripreme - u pećnici, na ploči štednjaka, na roštilju, u mikrovalnoj, u loncu. 

Sanjin Strukić/Pixsell

Guljenje:

Želite li da se kestenje nakon pečenja lakše i brže guli, stavite ga dok je još vruće u vlažnu krpu i ostavite da stoji nekoliko minuta. Ukoliko vam sirovo kestenje treba za pripremu nekog jela, a želite se riješiti kore, tada je najbolji način za to - mikrovalna. Plodovi se prerežu kao kod pečenja u pećnici, isperu se vodom da bi dobili dodatnu vlagu i stave se u mikrovalnu na jednu minutu. 

 

Najčitaniji članci