Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam

Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam

Masturbacija ženama može biti samo sredstvo za postizanje cilja, ali puno puta u pitanju je čin koji im omogućava vrijeme posvećeno samo njima. Ovo je sedam činjenica o ženskoj masturbaciji

VIDEO

1. Brža je od tebe

U prosjeku, žene trebaju duže vrijeme da postignu orgazam od muškaraca. 

- Prilikom stimulacije živčanih završetaka da protok krvi dođe do genitalija, treba od 15 do 20 minuta predigre -  objašnjava dr. Sadie Allison, autorica knjige The Mystery of Undercover Clitoris: Orgasmic Fingertip Touching Every Woman Craves.

Ali, žene su puno brže u postizanju orgazma same nego kad su s partnerom. To bi moglo biti zato što su više usredotočene na vlastito zadovoljstvo (umjesto na partnerovo) ili zato što točno znaju što žele, piše američki magazin Men's Health

- Mnoge žene mogu svršiti za 2 do 3 minute masturbacije, ali će trebati deset minuta ili više s partnerstvu, ako uopće uspiju postići orgazam - kaže stručnjakinja za seks Carlyle Jansen, autorica Sex Yourself, knjige o ženskoj masturbaciji.

Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više
Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više

2. Ne masturbira često

Prema provedenim istraživanjima, 25 posto muškaraca masturbira najmanje 3 puta tjedno, a 55 posto masturbira barem jednom mjesečno. No, za žene, ove statistike su znatno niže: samo 10 posto žena se izjasnilo da se zadovoljava tri puta tjedno, a 38 posto samo jednom mjesečno.

Kako to? To bi moglo biti zbog stigme povezane s ženskom masturbacijom, koja može pratiti mnoge žene u odrasloj dobi. 

- Većina dječaka počinje masturbirati prije desete godina, dok žene započinju puno kasnije, često tek u dvadesetima - objašnjava Jansen.

3. Priprema je drugačija

- Muškarci mogu obaviti 'jedan na brzaka' u prljavom wc-u na benzinskoj stanici, ali kod žena ambijent je jako bitan - objašnjava Allison. 

- Mnoge žene se trebaju, ali i žele, usredotočiti na to što rade i svaka distrakcija im može uništiti raspoloženje, zbog čega će izgubiti volju za masturbacijom - dodaje.

Pobijedi ranu ejakulaciju: Uzmi minutu odmora usred seksa..
Pobijedi ranu ejakulaciju: Uzmi minutu odmora usred seksa..

4. Ima nježniji dodir

Kada muškarci zadovoljavaju ženu njihovi pokreti su čvrsti, prsti su stisnuti, a više-manje svi se drže osnovnog grubog pokreta gore-dolje. S druge strane, žene imaju tendenciju se dodirivati sporije, nježnije i suptilnije.

- Sjetite se kako izvlačite trepavicu kad vam upadne u oko. Lagano ćete povući kapak i lagano vrhom prsta protrljati oko kako bi izvukli trepavicu. Taj princip treba upotrijebiti kad se dodiruje ženski klitoris. Da, baš tako lagan i mekan - objašnjava Allison. 

- Klitoris ima dvostruko više živčanih završetaka od vrha penisa, tako da je super osjetljiv na čak i mekši dodir. Neke žene vole žešći dodir i često će to same napomenuti partneru, ali većini će trebati lagani poticaj jer osjećaj može postati preintenzivan - dodaje.

5. Istražuje cijelo svoje tijelo

Za žene je masturbacija aktivnost za cijelo tijelo.

- Žene stimuliraju ne samo spolni organ, već cijelo tijelo tijekom masturbacije - vrat, grudi, ruke i usne. Masira bradavice, dodiruje se po unutrašnjosti bedra i po vratu prije nego što stigne do genitalija - objašnjava Jansen. 

Na drugu stranu muškarci se u pravilu fokusiraju na svoj penis - kaže Jansen.

Razbijeni mitovi o erekciji: Nije uvijek ista, čekanje učvršćuje
Razbijeni mitovi o erekciji: Nije uvijek ista, čekanje učvršćuje

6. Orgazam nije uvijek cilj

Ovo je vjerojatno najveća razlika između žena i muškaraca. Muškarcima je masturbacije sredstvo za postizanje cilja - orgazma.

- Ali, mnogim ženama postizanje orgazma nije krajnji cilj. Neke žene vole sam čin samozadovoljavanja. Nije stvar samo u orgazmu, već u vremenu koje je žena uzela za sebe i iskoristila ga kako bi se zadovoljila - objašnjava.

Dreamstime

7. Kad je cilj orgazam, uvijek ide po drugu porciju

Kad muškarci ejakuliraju osjete veliku fizičku rasterećenost. 

- Potrebno je puno energije da tijelo izgura svu tu tekućinu iz prostate, kroz spiralne cijevi, a zatim kroz testise, gore i izvan penisa. Zato nakon što muškarci postignu orgazam trebaju odmor - objašnjava Allison. 
Ženski orgazmi su isto fizički, ali one nemaju potrebu za dugi period za oporavak nakon vrhunca, što im daje mogućnost uzastopnih orgazama. Dakle, dok nekim ženama uopće nije bitan orgazam, ostale se ne zaustavljaju na samo jednom. 

Ova tri horoskopska znaka će imati najgori tjedan: Bolje je ne biti blizu njih ovih dana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam