Lifestyle

Komentari 13

Ženstveni trendovi: 7 haljina koje ćemo nositi ovo proljeće

Romantika se vraća u punom sjaju, što možemo zahvaliti prekrasnim, raznolikim krojevima haljina koje će vladati sljedeće tople sezone. Provjerite imate li već koju u svom ormaru jer retro je zakon

Paleta hit krojeva ima prijedloge za sve stilove, bez obzira radi li se o minimalističkoj, romantičnoj, kičastoj ili pak boho garderobi. Ponuda je moćna, jer su se dizajneri, a onda i high-street dućani, pobrinuli za raznolikost boje, kroja i forme. Nema više izgovora, haljina je stilski dostupna baš svima.

Očita je i oduševljenost nijansama, jer nakon tamne zime i sivih dana, sve što proljetnoj garderobi treba je nadogradnja nekim efektnim pigmentom. Među njima su puf rukavi, točkasti uzorak, uske i široke forme, klasične kragne, kukičani pamuk te haljine sa zanimljivim perforacijama.

Točkice, kao slavni infantilni uzorak, uskoro nam stiže u cool večernjoj varijanti inspiriranoj osamdesetima. Crno-bijele su nenametljive, skladne i imitiraju onu slavnu jin i jang ravnotežu.

Polo majica ima i svoju veliku sestru - jednostavnu haljinu u više dužina. Praktična i slatka, ova je kreacija savršena za proljetne kave i druženja te se savršeno slaže s tenisicama i ostalim sportivo dodacima. No, ona samo glumi sport, idealna je za ljenčarenje na suncu.

Ljetni festivali, Woodstock i hipiji inspiracija su za scenu eteričnih haljina u bojama. Slatki dizajn podsjeća nas na ručni rad baka i prabaka, koji dobiva novi život u formu ležerne haljine za svaki dan. I može se nositi na traperice ili neku drugu haljinu.


Puf rukavi sele se s bluza i košulja na haljine. Na romantičan način ističu gornji dio siluete i omekšavaju je, naročito u simpatičnim, sunčanim nijansama kao što su žuta i narančasta.

Minimalizam ima svoju vjernu publiku te ignorira trendove i ove sezone. Jednostavna haljina idealna je u svim nijansama i kolorističkim kombinacijama te podložna promjeni stila kroz razne modne dodatke.

Haljina s ukrojenim volanima dolazi ne samo u dugačkoj, već i kraćoj varijanti. Lepršava je i udobna, podsjeća na proljeće u punom smislu te nosi nježan cvjetni motiv.

Hit večeri definitivno je haljina s izrezanim dijelovima, smještenima oko struka. Da dojam bude kompletniji, kroj je uski, iako će se u ponudi high-street brendova naći i širi modeli, sa zvonolikom suknjom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci