Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Zeznuti razgovori koje treba obaviti s partnerom kako bi vaša veza imala budućnost

Zeznuti razgovori koje treba obaviti s partnerom kako bi vaša veza imala budućnost
5

Kako bi vaša veza bili jača, i kako biste bili sigurni da ste zajedno na pravom putu, potrebno je posegnuti za nekim neugodnim temama. U konačnici, komunikacija je temelj svakog zdravog odnosa

VIDEO

Ovih 6 škakljivih razgovora morate na vrijeme obaviti s partnerom kako bi veza imala budućnost. Gotovo polovica parova izbjegava teške razgovore, ali rješavanje zeznutih tema s partnerom može pomoći da odnos napreduje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jana (38) shvatila je zašto je i dalje sama, kaže kako taj problem imaju mnoge žene 00:57

- Mogućnost razgovora i snalaženje u burnim vodama odnosa osigurat će da ostanete u sretnoj i zdravoj vezi. Ovi razgovori mogu biti više nego teški, ali su ključni za uspješno partnerstvo - ističe stručnjakinja za veze Annabelle Knight.

Glavni ubojica brakova - Nisu financije, a ni prevara partnera
Glavni ubojica brakova - Nisu financije, a ni prevara partnera

Annabelle otkriva 6 ključnih tema s kojima bi se svi parovi trebali pozabaviti na pravi način

Dosje 'bivši'

Povjerenje je kamen temeljac zdrave veze bez obzira na to koliko dugo ste zajedno, a otvoreno razgovaranje o prošlosti sa sadašnjim partnerom bi apsolutno trebalo biti u redu. Međutim, spominjanje bivših ponekad može izazvati osjećaj krivnje. Ili, ako ste se rastali u dobrim odnosima, sadašnji partner može biti ljubomoran. O tome se nećete morati brinuti ako o njima razgovarate na pravi način.

Pobrinite se da zadržite fokus na trenutnom partneru, izbjegavajte 'šale' i izlete niz sjećanje i nikada ne spominjite pretjerano najbolje stvari svog bivšeg. Unatoč tome što je ovo teška tema za mnoge parove, dobro je imati na umu da je to zapravo dobro za vezu, jer razgovor o prošlim ljubavima omogućuje da iskristalizirate potencijalne zamke.

Također pomaže da se upoznate na dubljoj razini, izgradite povjerenje i rastete zajedno.

Novčana svađa

Razgovor o novcu u vezi je obavezan. Razumijevanje zajedničke financijske situacije izbjegava bilo kakva iznenađenja. Ako stvari nisu sjajne, možete to riješiti zajedno. Novac je drugi najveći uzrok raspada braka i veze prema anketama, pa se pobrinite da vi i partner otvoreno govorite o svim nedoumicama. Dajte vama i partneru malo vremena da razmislite o tome što oboje želite reći, unaprijed se dogovorite o kojim aspektima svojih financija ćete razgovarati i imajte krajnji cilj kojem ćete težiti. Na taj način, ako razgovor skrene s pravog puta, moći ćete ga vratiti bez previše problema ili neprijateljstva. Transparentnost je jedini način da osigurate da veza kasnije ne posrne.

Dečki, ovo morate napraviti prije seksa i užitak će biti bolji
Dečki, ovo morate napraviti prije seksa i užitak će biti bolji

Najbolje vrijeme za raspravu o financijama je kada se novac partnera počne miješati s vašim. To se obično događa kada ste zajedno neko vrijeme. Sjednite s partnerom i razgovarajte o tome kako ćete spojiti financijski život s ljubavnim životom.

Seksualna iskrenost

Seks je vrlo osobna, osjetljiva i emotivna tema i mnogi će radije neke stvari trpjeti nego razgovarati o tome. Seksualna želja u braku ili dugoj vezi može nestati i važno je znati kada se to događa, razgovarati o tome i upravljati kroz to kako biste oboje mogli uživati u ispunjenom seksualnom životu.

Ovo može biti iznimno teška tema za razgovor jer se nekima može činiti sramotnim razgovarati, a ako vas otvoreni razgovor licem u lice ispunjava strahom, pokušajte prvo staviti olovku na papir. Napišite popis svojih briga, želja i svakako uključite stvari koje vam također odgovaraju. Kad završite s razmjenom popisa i pročitate, sad kad ste probili led, osjećat ćete se bolje i moći ćete razgovarati o tome.

Zadovoljstvo para

Prepoznati kada ste postali malo ravnodušni u vezi i rad na razlozima zašto je tako jedini je način da napredujete do ponovnog osjećaja sreće. Nedostatak općeg zadovoljstva obično se javlja kada život stane na put i kada rutina zamijeni spontanost. Igranje uloga izvrstan je način da isprobate nešto novo, da budete razigrani i da ponovno zapalite tu iskru. Igranje uloga nije uvijek za spavaću sobu, možete odabrati bilo koji scenarij, bilo gdje, i isprobati ga. Ovo posebno dobro funkcionira ako uzmete u obzir svoj jedinstveni 'jezik ljubavi'. Održavanje 'svježine' će učiniti stvari zanimljivima, što znači da će pozornost ostati čvrsto na partneru.

Budućnost

Ako ste u posvećenoj vezi, onda je razgovor o budućnosti obavezan. Vi i partner morate se pobrinuti da se vaši ciljevi i životni planovi poklapaju, bilo da se radi o rađanju djece ili planiranju odlaska u mirovinu. Ako ne uspijete voditi ovaj razgovor, stvari mogu postati zeznute i dovesti do raspada veze.

Aktivno slušajte, što je više od pukog slušanja riječi koje druga osoba govori, već budite potpuno prisutni u razgovoru. Kada govorite o velikim temama, nemojte osuđivati, već postavljajte pitanja o njihovim mislima i osjećajima o toj temi. To pokazuje da vam je stalo. Pobrinite se da im pokažete da razumijete kako se osjećaju i nemojte ih prekidati - vaše će vrijeme doći.

Život nakon ljubavi

'Ne znam što bih bez tebe', nešto je što svi vjerojatno kažu jedan drugom. Ali stvarnost je takva da morate znati što biste učinili da stvari iznenada nestanu. Dobro je zajedno razgovarati o praktičnim stvarima kao što je ugovaranje životnog osiguranja ako ga već nemate. Iznimno je važno govoriti o svojim osjećajima i biti otvoren prema onima oko sebe u svom putovanju tuge, osobito ako imate djecu. Ostanite pozitivni kada razgovarate o mračnijim temama i pomozite partneru da se osjeća sigurnim, piše The Sun.

Jesam li pronašla srodnu dušu, a ako ne, čeka li me neka druga ili trajnija veza u budućnosti?
Jesam li pronašla srodnu dušu, a ako ne, čeka li me neka druga ili trajnija veza u budućnosti?

POGLEDAJTE VIDEO: GINEKOLOG OBJASNIO JESU LI SEKSUALNE IGRAČKE LOŠE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje