Lifestyle

Komentari 0

Zgodan trik kako da se prašina što manje skuplja na lajsnama

Zgodan trik kako da se prašina što manje skuplja na lajsnama

Žena koja obožava čišćenje je na TikToku objasnila što napraviti - na krpu za brisanje prašine stavite malo omekšivača za rublje i time prebrišite lajsne, prašina će se manje skupljati na njima

'Clean Queen' je domaćica na TikToku koja kućanskim trikovima oduševljava mnoge pa je tako u videu pokazala kako da se prašina ne hvata toliko za lajsne.

Vrlo je jednostavno. Na krpu za brisanje prašine rasprši malo omekšivača za rublje i time prebriše lajsne. Kaže da se na taj način na njima stvori tanki sloj koji odbija prašinu, odnosne ne taloži se tako lako.

Komentari na njezinu objavu su pozitivni, ovo su neki od njih:

Trikovi kako da se manje prašine nakuplja u cijelo kući

Ne koristite perušku 

Ovo pomagalo za čišćenje ustvari radi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njih, češće ih operite pod vodom ili jednostavno zamijenite novom.

Ilustracija čišćenja prašine

Očistite grijalice i klima uređaje 

Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izletjeti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Stoga je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

Ne brišite prašinu 'na suho' 

Kao i kod peruške, i ovom slučaju prašina će se samo razletjeti i premjestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.

Sprej za poliranje ne nanosite direktno na namještaj 

Ako to radite na taj način, tad samo riskirate da se na namještaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umjesto direktnog nanošenja na namještaj, sprej za poliranje najprije pošpricajte po krpi pa ga njome nanosite.

Redovito mijenjajte filter na usisavaču 

Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne mijenjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će letjeti prostorom i skupljati se na namještaju