Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Zimska njega kože od glave do pete, od makeupa pa do kreme

Zimska njega kože od glave do pete, od makeupa pa do kreme
1

Glatka poput svile: Antibakterijski sapuni su bolji za kistove nego za ruke, a od krema protiv bora ne treba brzo odustati jer im treba vremena da "prorade"

VIDEO

Sigurno se ne sjećate koliko ste puta otišli na spavanje a da niste skinuli šminku ili izašli iz stana a da kožu niste zaštitili kremom s UV faktorom, no vaša koža pamti sve propuste. Čak i zimi kožu lica ujutro zaštitite kremom s faktorom 30, a ako je potrebno, kremu nanesite i tijekom dana. 

Dermatolozi preporučuju fluide u spreju ili lagane, nemasne zaštitne kreme s oznakom “non greasy” ili “sheer”. Da bi koža lica zadržala mladenački sjaj, potreban joj je i redoviti piling koji uklanja mrtve stanice. Bebina koža se obnavlja svakih 14 dana, no nakon tridesete taj je proces sporiji te je potrebno 28 dana da bi se koža obnovila. Zbog dulje obnove koža se pojačano isušuje te gubi sjaj, pa ju je redovitim pilingom dvaput na tjedan potrebno potaknuti da se brže regenerira. Imajte na umu da piling ne treba samo licu nego i koži tijela. 

Joga, pilates te vježbanje u teretanama i fitness centrima dobri su za kondiciju, no ako se odmah nakon vježbanja ne otuširate, danak bi mogla platiti koža. Najčešća posljedica su prištići i akne. Stoga ako u centru u kojem vježbate nema tuševa, u torbi ponesite antiseptičke maramice ili, uz savjetovanje s dermatologom, tonik sa salicilnom kiselinom koja djeluje antiseptički, pomaže ukloniti mrtve stanice, čisti pore te ublažava upale.

Spavanje u pamučnim rukavicama spašava ruke 

Ne rabite nokte kao “alat”. Da biste spriječili dehidraciju noktiju i ruku, umjesto antibakterijskih odaberite hidratantne sapune i gelove. Tijekom dana ruke zaštitite kremom s UV faktorom, a navečer ih namažite gustim losionom s AHA kiselinom. Ako je koža ispucana prije spavanja nanesite shea maslac te navucite pamučne rukavice.

Redovito čistite makeup pribor

Na četkicama i kistovima talože se ostaci šminke i masnoća stvarajući plodno tlo za bakterije. Najmanje jedanput na mjesec operite ih tekućim sapunom za ruke.

Držite ruke dalje od lica

Istiskivanje mitesera je zarazno. Da biste lakše odoljeli izazovu, riješite se zrcala povećala. Ako niste odoljeli istiskivanju, nanesite kremu koju vam je preporučio dermatolog.

Pričekajte da kreme prorade

Kremi protiv bora može biti potrebno i do šest tjedana da bi pokazala prve rezultate. Isto vrijedi i za proizvode protiv akni, pa pričekajte prije no što ih proglasite nedjelotvornima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje