Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

Živčane žene su pametnije, a vesele bezbrižne i nesmotrene

One su buntovne, ljute, glasne, drske i živcira ih manje-više sve. U pozadini njihova ponašanja uvijek je neka negativnost, no upravo zbog toga su fokusiranije, razmišljaju bistro i pametno odlučuju

Foto: Dreamstime
69 komentara

Idu li vam na živce živčane žene iz vaše neposredne blizine, imajte na umu da one nisu birale takav karakter za sebe. 

Rođene su s tim. Buntovnice, divlje, ljute, nepristojne, drske, drčne i uglavnom glasne. Nije lako živjeti s njima, a nije ni njima lako samima sa sobom. Društvo ih često osuđuju i prosuđuje, a mnogi se ne žele družiti s njima jer se ne uklapaju u 'norme'. 

Ako ste jedna od njih, sada imate razlog da drugima kada vas uvrijede, kažete 'hvala'. 

Stručnjaci su došli do zaključka da su ovakve žene obično inteligentnije od pristojnijih pripadnica ženskog spola. Stvar je u tome da žene kada se razljute obično bolje percipiraju nego kada su smirene, a donose i bolje odluke, bolje pamte te bolje evociraju podatke iz sjećanja, kažu znanstvenici sa Sveučilišta New South Wales i Stanford. 

Foto: Dreamstime

Temperamentne žene karakterizira loše raspoloženje, koje je uvijek tu negdje prisutno, čak i kada se ne čine takvima. No zbog toga su pametnije, ističu stručnjaci jer su konstantno na oprezu i obraćaju puno više pažnje na detalje u okolini. To je posebno točno kada moraju nešto važno odlučiti u profesionalnom ili društvenom životu. Tada hladne glave mogu analizirati problem bez uplitanja sentimenata. 

TO OTKRIVA KAKVI STE Lubanja, žena koja se saginje ili nešto treće: Što vidite na slici?

Nasuprot njima, veseli ljudi su pak puno impulzivniji od onih ljutih. Kada se oni nađu u situaciji koja zahtijeva velike odluke vrlo su kreativni, ali i nedovoljno realistični te stoga skloniji nepromišljenim zaključcima, piše BrightSide.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message