Lifestyle

Komentari 24

Živi s 12 pasa i čak 480 mačaka: 'Oni su pouzdaniji nego ljudi!'

Živi s 12 pasa i čak 480 mačaka: 'Oni su pouzdaniji nego ljudi!'

Maryam al-Balushi iz Omana kaže da je proživljavala tešku depresiju prije nego je počela udomljavati životinje, ponajprije one napuštene i na cesti, a danas je presretna što je s njima. Ipak, mnogi joj se čude

Brojni mačići i psi okupljaju se ispred Maryam Al Balushi dok im ona dijeli slastice iz svog kreveta u svom domu. Ona živi u glavnom gradu Omana - Muscatu i to s oko 500 kućnih ljubimaca koje je spasila od ulice te raznih bolesti, prenosi Tellereporter.

POGLEDAJTE VIDEO: Pseća moda

Unatoč pritužbama susjeda i povećanim troškovima, Al Balushi (51) kaže da joj je život s 480 mačaka i 12 pasa u prizemlju njene dvokatnice pomogao da prevlada teške uvjete kroz koje je prošla u životu.

- Otkrila sam da su životinje, posebno mačke i psi, pouzdanije od ljudskih bića - kaže ona.

S njima je sretna

- Oni su postali moj svijet, moja ljubav i moja sreća. Spavam, jedem, pijem i igram se s njima do te mjere da sam se zbog njih odrekla svih vrsta zabave, zabave, pa čak i televizije - naglašava Al Balushi, dok se iza nje čuju brojno životinjski zvukovi.

Ali al-Balushi, majka dvoje mladića koji žive na prvom katu njezine kuće, mjesečno troši 7800 dolara (oko 50 tisuća kuna) na brigu o svojim prijateljima mačkama i psima od kojih je 17 slijepih. Ona ih hrani, brine se o njihovoj higijeni i vodi ih veterinaru kad god zatreba.

Većina životinja u njenom domu su nekadašnji beskućnici, a početak života sa životinjama bio je 2008. godine, kada je njen sin kupio mače, kaže ta nekadašnja državna službenica. 

Otprilike dvije godine kasnije, s ulice je spasila prljavu i zapuštenu mačku pa se u potpunosti zainteresirala za nju i provela puno vremena s njom.

Vijest o njenoj ljubavi Baluchi prema životinjama proširila se daleko, pa su joj ljudi počeli ostavljati pronađene ili odbačene životinje na njenom pragu.

Zatim je 2014. kupila vlastitu kuću i počela povećavati broj životinja koje žive s njom. Tvrdi da joj je život s 500 mačaka i pasa pomogao da se izvuče iz depresije u različitim fazama života.

- Bila sam poput nekoga na dnu bunara i nisam znala kako iz njega izaći, a životinje su bile poput spasilačke vrpce ili kante koja me izvukla s dna bunara - rekla je.
 

Najčitaniji članci