Lifestyle

Komentari 2

Živi život iz snova zahvaljujući štednji: Zarađivala je 100.000 godišnje s 18, a većinu uštedjela

Živi život iz snova zahvaljujući štednji: Zarađivala je 100.000 godišnje s 18, a većinu uštedjela

Gemma Bird (39) koja živi u Essexu, štedjela je od svoje 10. godine, a sada na svojoj Instagram stranici daje savjete drugima kako i sami mogu uštedjeti

Gemma vozi Range Rover i 2019. godine je posjetila Laponiju, Meksiko, Lanzarote i Dubai. Sve to je učinila unatoč tome što nikada nije zarađivala više od 25.000 funti godišnje (215.900 kn)

- Ja sam samo djevojka iz radničke klase, ali mogu si priuštiti ono što želim zahvaljujući svom načinu štednje. Ne bi trebalo biti sramota štedljivo živjeti, a sada je savršeno vrijeme za to - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gemma je počela štedjeti s 10 godina, nakon što joj roditelji nisu htjeli dati više džeparac. Tako je počela prati automobile susjeda i skupljala novčiće koje je pronašla na ulici. S 13 godina je počela raditi kao berač gljiva, a s 18 godina zarađivala je 100.000 kuna godišnje i štedjela 7320 mjesečno dok je živjela kod kuće.

Kasnije je počela raditi kao agent za nekretnine i zarađivala je 103.000 kuna godišnje. Kada je imala 86.121 kunu ušteđevine sa svojim ocem je uložila u dvije nekretnine, koje su kasnije iznajmljivali.

Radeći tri posla, za 18 mjeseci uštedjela je 258.364 kuna kao instruktorica vožnje, savjetnica u Halifaxu i kao konobarica u jednom klubu tijekom vikenda.

- Nisam pila alkohol. Nisam išla na otmjena mjesta. Nisam išla na godišnji odmor. Četiri dana u tjednu ne bih potrošila ni novčića. Nisam kupovala kavu za van. Ljudi misle da je to samo 5 funti, ali ubrzo se skupi dobar iznos - rekla je.

Gemma je 2011. upoznala svog sadašnjeg supruga Adama Birda i preselili su se u njegovu četverosobnu kuću u Essexu, vrijednu 6. 889.710 kuna. Hipoteka na kuću tada je iznosila 1.937.731 kuna.

- Kad sam se preselila, svojom ušteđevinom platila sam velik dio Adamove hipoteke. Zatim sam prodala još dvije nekretnine i otplatila ostatak - otkrila je.

Dodala je kako je zahvaljujući svojim štedljivim načinima uspjela uštedjeti novac i živjeti svoj život iz snova. Rekla je kako pazi na svaku sitnicu. Tako prije nego što svojoj djeci kupi nove stvari, njihove stare proda na eBayu.

- Te se sitnice možda ne čine vrijednima, ali sve se zbraja - i znače da si možete priuštiti luksuz u životu - smatra.

Nakon što je 2012. postala tehnološki višak Halifaxa, Gemma je s prijateljicom pokrenula vlastiti posao - prodaja donjeg rublja 'BB Lingerie', piše Mirror.

Ovo su neki od njezinih savjeta za štednju:

 

Najčitaniji članci