Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Znakovi da između vas i vašeg bivšeg ipak još nije sve gotovo

Znakovi da između vas i vašeg bivšeg ipak još nije sve gotovo
5

Ako nakon nekog vremena razdvojenosti i dalje smatrate da vam je život prazan bez bivše ljubavi, dajte im do znanja da mislite na njih. Sada kada su se emocije slegle, moguće je da možete zajedno započeti novu vezu

VIDEO

Prekidi se mogu dogoditi iz mnogo različitih razloga. Često su to zbrkane, srceparajuće afere koje nas ostavljaju tužnima i povrijeđenima 

Povremeno, par će prekinuti, samo da shvati da je napravio veliku pogrešku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

izlazi s mlađima 00:58

Postavlja se pitanje - ako su prekinuli, onda je to s razlogom, pa zašto bi vezi dali još jednu priliku. 

Međutim, ponekad se dvoje mora razdvojiti da bi shvatili koliko im je potrebno da se ponovno povežu.

Ako raspravljate o tome trebate li još jednom pokušati ili ne, evo šest razloga o kojima biste prvo trebali razmisliti prije nego što ponovno budete zajedno.

Toksična ponašanja u vezi koja na prvu djeluju zdravo - ali nisu
Toksična ponašanja u vezi koja na prvu djeluju zdravo - ali nisu

6 znakova da biste trebali oprostiti bivšem i ponovno biti zajedno:

1. Proveli ste vrijeme odvojeno

Prvih nekoliko dana nakon prekida su neugodni. Uz vraćanje stvari i prekid veze, također se suočavate s odgovaranjem na neželjena pitanja svojih prijatelja i članova obitelji. Tijekom tog vremena i u tjednima koji slijede, normalno je pitati se je li prekid bio pravi potez. Ako odlučite da želite obnoviti odnos s bivšim, prvo im dajte vremena i prostora. Izbjegavajte komunikaciju s bivšim otprilike mjesec dana prije nego što se ponovno povežete s njim. Time ćete im dati vremena da im nedostajete i priliku da se oslobode svih negativnih osjećaja koje možda gaje prema vama.

Ako nakon nekog vremena razdvojenosti i dalje smatrate da vam je život prazan bez bivšeg, dajte im do znanja da mislite na njih. Sada kada su se emocije slegle, moguće je da možete zajedno započeti novu vezu.

2. Promjena je moguća

Bez obzira na to tko je s kim prekinuo, postojao je razlog zašto je veza prekinuta. Sada je vrijeme da razmislite o tim razlozima, kao i o promjenama potrebnim da bi nova veza funkcionirala. Zapitajte se jesu li potrebne promjene moguće i, što je još važnije, jesu li razumne. Na primjer, recimo da ste prekinuli jer ste htjeli da bivši provodi manje vremena u baru, a više vremena s vama.

Tražiti od njih da naprave ovu promjenu je razuman zahtjev. Međutim, nerazumno je tražiti od njih da se presele u vaš grad ako ste prekinuli jer je bivši odlazio zbog karijere. Razmislite zašto ljubav nije potrajala, a ako se radi samo o nekim promjenama, možda biste željeli nastaviti drugu rundu i započeti vezu iznova.

'Udala sam se za rođaka, ali to nisam znala sve do trudnoće'
'Udala sam se za rođaka, ali to nisam znala sve do trudnoće'

3. Vaši prijatelji i obitelj odobravaju

Vaši voljeni žele samo ono što je najbolje za vas, pa ako je veza bila nezdrava, to su svakako primijetili dok ste bili zajedno. Ako ih pitate misle li da biste se trebali vratiti bivšem, sigurno će htjeti podijeliti svoje mišljenje. Ako kažu da je vezu najbolje ostaviti u prošlosti, razmislite o tome da poslušate njihov savjet. S druge strane, ako se čine entuzijastičnima i podržavaju vas u pokušaju oživljavanja veze, onda je to dobar pokazatelj da je ponovno pokretanje sjajna ideja.

4. Želite iste stvari

Kako sazrijevate, vi i vaši interesi i prioriteti se mijenjaju. To znači da ono što vam je prije bilo važno možda nije ono što sada želite. Nije sva nada izgubljena ako ste vi i bivši prekinuli jer ste željeli različite stvari. Nakon prekida lako je sagledati širu sliku i uzeti u obzir svoje želje i potrebe. Na primjer, bivši dečko, prestravljen brakom, sada može shvatiti da se želi skrasiti ili se bivša djevojka koja je bila usredotočena na svoj magisterij možda uhvatila u koštac s tim ciljem i sada želi prijeći na druge stvari. Ako ste prekinuli jer ste mislili da želite različite stvari, ali sada želite iste, onda je razmišljanje o ponovnom susretu dobra ideja. 

5. Osjećali ste se voljeno kad ste bili zajedno

Često je lako osvrnuti se na svoju vezu i vidjeti samo ono dobro. Čineći to, ignorirate razloge zbog kojih ste prekinuli. Ako razmišljate o ponovnom spoju s bivšim, budite iskreni prema sebi i sagledajte cijelu sliku. Jeste li bili istinski sretni u svojoj vezi, jeste li se zbog bivšeg osjećali cijenjeno i voljeno, žalite li što ste se rastali, volite li ih još uvijek... Ako ste na ta pitanja odgovorili s 'da', vrijedi pokušati još jednom.

Prije nego počnete popravljati vezu, porazgovarajte s bivšim o problemima zbog kojih ste prekinuli. Ova vrsta razgovora omogućit će da unaprijed riješite probleme i može puno reći o tome može li još jedan zajednički odnos funkcionirati. 

6. Spremni ste oprostiti

Raskidi imaju tendenciju izvući ono najgore iz nas i obično su prepuni okrutnih riječi, povrijeđenih osjećaja i žaljenja. Ako razmišljate o ponovnom spoju s bivšim, ključno je da jedno drugom prvo oprostite stvari koje ste rekli ili učinili u prošlosti. Prigušivanje prošlih svađa ili osjećaja ljutnje može stvoriti probleme u drugom pokušaju. Umjesto toga, oboje morate početi ispočetka. Teško je oprostiti nekome koga volite i treba vremena. No, unatoč tome koliko je teško, ako želite obnoviti svoju vezu i započeti novo poglavlje s bivšim, prvo morate otpustiti prošlost, prenosi YourTango.

Ovih 7 stvari sretni parovi rade skupa: Jeste li vi među njima?
Ovih 7 stvari sretni parovi rade skupa: Jeste li vi među njima?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije