Lifestyle

Komentari 17

Znakovi van kontrole - oni više troše nego što su ikad zaradili

Znakovi van kontrole -  oni više troše nego što su ikad zaradili

Vage su jako darežljive, ali samo kako bi se nekome svidjele. Ribe će dati i posljednju kunu beskućniku ili nekome za koga smatraju da im novac treba više nego njima samima

Tko zna s novcem, a tko ne zna? Svaki horoskopski znak ima drugačiji odnos prema novcu. Ovih šest nikad nije naučilo stati na loptu i prestati trošiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Što je 'nevidljiva' potrošnja?

1. Strijelac

Strijelci jako puno rade, pa im nije teško zaraditi novac, ali imaju problem s čuvanjem novca. Ako požele otići na avanturu ili na neki izlet, ni ne pitaju za cijenu ili troškove, oni će to učiniti. Stanje na računu uvijek pokušavaju mentalno pratiti, ali nerijetko se (neugodno) iznenade kad vide koliko su stvarno potrošili. 

Nikad ne razmišljaju o dugovima, cijeni, vođenju računa, mjesečnim troškovima i svaki put ih ponovo računi i dugovi ulove nespremne. Oni su odavno izabrali - radije će imati bezbroj avantura, nego veliki bankovni račun.

2. Ribe

Ribe će dati i posljednju kunu beskućniku ili nekome za koga smatraju da im novac treba više nego njima samima, pa iako to značilo da će par dana ići na posao bez ijedne kune. Pripadnici ovog znaka su jako nesebični i na prvom mjestu su im uvijek drugi ljudi. Oni će uvijek donirati dobrotvornom društvu, beskućnicima, skloništu za životinje ili platiti izlet i tuđem djetetu u vrtiću jer znaju da si ti roditelji to ne mogu priuštiti. 

Vole imati novac jer ih najviše veseli planirati kome će koliko pokloniti i kako s njima mogu pomoći svojoj okolini. Nakon što su poklonili svima kojima treba, ako Ribama ostane koju kuna viška najvjerojatnije će uložiti u knjige o umjetnosti, glazbu ili će otići na mjesto koje ih inspirira.

3. Vodenjak

Vodenjaci ne mogu odoljeti novoj tehnologiji. Oni su u onoj grupi ljudi koja cijelu noć čeka u redu ispred trgovine kako bi kupili najnoviji mobitel ili igricu. Istražili su, odlučili su što žele i samo čekaju da to nešto izađe na tržište. 

Radije bi imali novi laptop nego štedni račun, i iako prolaze kroz periode kad pokušavaju uštedjeti i ponašati se odgovorno, nedosljedni su i prvom prilikom će taj ušteđeni novac potrošiti na novu igračku.

4. Lav

Lavovi su oprezni s novcem i uvijek imaju nešto malo ušteđeno. Njihov problem nastaje kad dragoj osobi žele nešto pokloniti. Lavovi kupuju najbolje poklone, i često jako skupe. 

Lavovi troše dosta novaca i na sebe jer teško da će kupiti jeftiniju verziju nekog proizvoda. Za njih samo najbolje - najbolja kvaliteta, najbolja marka, bez obzira na cijenu. 

Smiješno im je kad ih netko okarakterizira ekstravagantnima, oni vjeruju da sami sebe trebaju tretirati kao kraljeve i potrošit će koliko god treba da si ugode. 

5. Vaga

Vage su jako darežljive, ali samo kako bi se nekome svidjele. Pokušavaju štedjeti, ali nekako uvijek nešto iskoči što baš sad odmah moraju platiti. Ako je kraj mjeseca, Vagin bankovni račun je više-manje prazan.

Sreća je da kad nekome pomognu ili potroše aktivnost na nešto što ih usrećuje, ta proživljena sreća dugo s njima ostaje i prelijeva se u druge stvari koje ih inače baš i ne vesele. Vagama novac neće kupiti sreću, ali je itekako dobar početak. 

6. Blizanci

Blizanci s novcem stvarno imaju dvije strane. Na jednu stranu su jako odgovorni i zarađeni novac čuvaju za budućnost, a onda u jednom trenu se pojavi kockar u njima koji ne zna gdje bi prije s tim novcem.

Kockarska strana Blizanaca voli brzo zaraditi, ulagat će u nesigurne dionice s obećanjima velikog dobitka ili će se čak ići kladiti u nadi da će se obogatiti preko noći. Odgovorna strana pokušava držati kockara pod kontrolom, i to će joj uspijevati neko vrijeme, do trenutka dok se ne pojavi mogućnost brze zarade. 

U najboljem slučaju Blizanci će kupiti srećku ili otići u kladionicu, ali u najgorem su spremni uložiti sve što imaju u posao ili ponudu s puno obećanja i malo garancija.

Najčitaniji članci