Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Znanstvenici savjetuju: Darujte si mir, optimizam i vedar duh

Znanstvenici savjetuju: Darujte si mir, optimizam i vedar duh
1

Maštanje o prirodi briše stres, volontiranje i izbjegavanje kartice recept su za trajnu sreću, a seks je bolji uz stalno izmjenjivanje nježnosti i poljubaca s partnerom

VIDEO

U ovo blagdansko vrijeme darujte si nešto što će vam promijeniti kvalitetu života nabolje. Umjesto skupih stvarčica darujte si tišinu, mir i spokoj. Primijenite potpuno besplatan recept za sretniji život i dugovječnost - probudite u sebi optimizam, vedar duh te potaknite kreativno razmišljanje. Ako ste, primjerice, predugo zaglavili na poslu te ste umorni i razdražljivi, na trenutak zažmirite i zamislite da niste u uredu nego ispod plavog i vedroga nebeskog svoda ili ispod raskošne zelene krošnje drveta. Istraživanja su pokazala da nas sanjarenje, i to upravo o prirodi i onda kada smo daleko od nje, snažno i brzo ispunjava energijom. 

Naravno, odlazak u prirodu još efikasnije puni baterije te će vas tako samo 20 minuta provedenih u prirodnom ambijentu opskrbiti energijom dostatnom za čitav dan. Opustite se u tišini uz meditaciju. Nije važno što na raspolaganju nemate čitav sat na dan - čak i samo nekoliko minuta provedenih u tihoj meditaciji i razmišljanju ima blagotvoran antistresni utjecaj te dokazano vraća optimizam. 

Istraživanja su pokazala da je i jogurt koji sadrži aktivnu probiotičku kulturu vrlo djelotvoran u borbi protiv stresa, stoga ga pijte što češće. 

Nježnost i poljupci - što češće, to bolje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedavno provedeno istraživanje na 1009 parova pokazalo je da je žene mnogo lakše seksualno zadovoljiti ako ih partner stalno, a ne samo neposredno prije seksa, obasipa nježnostima i poljupcima.

Zdrava prehrana za kvalitetniji život

Kupci koji plaćaju karticama kupuju više grickalica i slatkiša. U kupnju nosite novčanice jer je trošenje gotovine psihološki bolnije od plaćanja karticom i lakše ćete odustati od nezdrave hrane.

Altruizam je recept za dugovječnost

Znanstvenici su 50 godina pratili živote 10.000 ispitanika i ustanovili da volontiranje produljava život. Ljudi koji su nesebično pomagali drugima nadživjeli su one koji nikad nisu volontirali, ali i one kojima je bilo važno samo vlastito zadovoljstvo.

Darivanjem drugih darujete sebe

Od ispitanika je zatraženo da ocijene jesu li sretniji kad novac troše na sebe ili na druge. Ispostavilo se da su darivatelji mnogo sretniji te su istraživači zaključili da postoji izravna veza između darivanja i dobrog osjećaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru