Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
78 komentara

Znate li kakvog su oblika vaše grudi? Postoji čak devet vrsta

Za svake grudi je najbitnije da su zdrave, a što se tiče oblika, najčešće su jedan od devet osnovnih oblika, makar postoje i varijacije. Jesu li vam grudi razmaknute, spuštene ili okrugle provjerite u tekstu

Unhooking a bra
Foto: Dreamstime
78 komentara

Ženske grudi dolaze u raznim oblicima i veličinama, no generalno se sve mogu svrstati u devet osnovnih tipova. Ispod infografike pronađite opis svakog oblika:

Foto: Bosom Galore

1. Pune na vrhu: Ove grudi su pune na vrhu dojke, pa se čini kako su visoko postavljene.

2. Pune na dnu: Gornji dio grudi nije tako pun volumena koliko donji, pa grudi oblikom izgledaju kao da su u obliku suze.

3. Spuštene: Za razliku od onih koje su pune na dnu, ove obično karakteriziraju bradavice koje su postavljene nisko, pa izgledaju kao da su na dnu dojke. Grudi se spuštaju zbog težine, dojenja i starenja kože odnosno gubitka elastičnosti.

4. Približene: Kod ovih prsa nazire se prirodna crta spajanja grudi, odnosno crta dekoltea. Obično je riječ o okruglijim i punijim grudima kod mlađih žena.

5. Odvojene: Grudi su više usmjerene prema rukama nego prema sredini, pa tako strše s bočne strane. Odvojene mogu biti i veće i manje grudi.

Pixsell POSLJEDICA: ĆELAVOST Nosite visoki i čvrsto zategnuti rep? Oštećujete kosu i živce...

6. Špičaste: Ove grudi su svojim oblikom manje okrugle, a više duguljaste s naglašenim bradavicama, pa djeluju šiljato. Jednako su česte kod manjih i većih grudi. 

7. Okrugle: Kao prirodni oblik grudi one su rjeđe zastupljene, budući da se oblik mijenja pod težinom grudi. Manje grudi češće su okrugle nego veće. 

8. Uske grudi: Za razliku od onih približenih, uske grudi također naginju prema centru prsa, no veličinom su manje i uže.

9. Široke grudi: Kao i kod odvojenih grudi, ove dojke naginju prema van - odnosno rukama, no znatno su veće i djeluju šire. 

Par zanimljivosti o grudima:

  • Ženske grudi nisu uvije iste veličine - tjedan do dva prije menstruacije tijelo zadržava više vode, a grudi i mliječne žlijezde rastu pa grudi znaju biti veće i za cijeli broj.
  • Grudi nisu iste veličine - čak četvrtina ženske populacije ima asimetrične grudi, a to se smatra posljedicom količine estrogena koje su grudi dobile tijekom puberteta, tj. može se dogoditi da je jedna dojka dobila više od druge. 
  • Senologija je znanost koja se bavi proućavanje grudi.
  • Tijekom puberteta djevojčicama će grudi rasti između dvije i četiri godine nakon što su dobile menstruaciju.
  • Procjenjeno je da čak 85 posto žena nosi krivi broj gudnjaka piše Fact Retriever.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message