Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

Znate li kakvog su oblika vaše grudi? Postoji čak devet vrsta

Znate li kakvog su oblika vaše grudi? Postoji čak devet vrsta
1

Za svake grudi je najbitnije da su zdrave, a što se tiče oblika, najčešće su jedan od devet osnovnih oblika, makar postoje i varijacije. Jesu li vam grudi razmaknute, spuštene ili okrugle provjerite u tekstu

VIDEO

Ženske grudi dolaze u raznim oblicima i veličinama, no generalno se sve mogu svrstati u devet osnovnih tipova. Ispod infografike pronađite opis svakog oblika:

1. Pune na vrhu: Ove grudi su pune na vrhu dojke, pa se čini kako su visoko postavljene.

2. Pune na dnu: Gornji dio grudi nije tako pun volumena koliko donji, pa grudi oblikom izgledaju kao da su u obliku suze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Spuštene: Za razliku od onih koje su pune na dnu, ove obično karakteriziraju bradavice koje su postavljene nisko, pa izgledaju kao da su na dnu dojke. Grudi se spuštaju zbog težine, dojenja i starenja kože odnosno gubitka elastičnosti.

4. Približene: Kod ovih prsa nazire se prirodna crta spajanja grudi, odnosno crta dekoltea. Obično je riječ o okruglijim i punijim grudima kod mlađih žena.

5. Odvojene: Grudi su više usmjerene prema rukama nego prema sredini, pa tako strše s bočne strane. Odvojene mogu biti i veće i manje grudi.

Nosite visoki i čvrsto zategnuti rep? Oštećujete kosu i živce...
Nosite visoki i čvrsto zategnuti rep? Oštećujete kosu i živce...

6. Špičaste: Ove grudi su svojim oblikom manje okrugle, a više duguljaste s naglašenim bradavicama, pa djeluju šiljato. Jednako su česte kod manjih i većih grudi. 

7. Okrugle: Kao prirodni oblik grudi one su rjeđe zastupljene, budući da se oblik mijenja pod težinom grudi. Manje grudi češće su okrugle nego veće. 

8. Uske grudi: Za razliku od onih približenih, uske grudi također naginju prema centru prsa, no veličinom su manje i uže.

9. Široke grudi: Kao i kod odvojenih grudi, ove dojke naginju prema van - odnosno rukama, no znatno su veće i djeluju šire. 

Par zanimljivosti o grudima:

  • Ženske grudi nisu uvije iste veličine - tjedan do dva prije menstruacije tijelo zadržava više vode, a grudi i mliječne žlijezde rastu pa grudi znaju biti veće i za cijeli broj.
  • Grudi nisu iste veličine - čak četvrtina ženske populacije ima asimetrične grudi, a to se smatra posljedicom količine estrogena koje su grudi dobile tijekom puberteta, tj. može se dogoditi da je jedna dojka dobila više od druge. 
  • Senologija je znanost koja se bavi proućavanje grudi.
  • Tijekom puberteta djevojčicama će grudi rasti između dvije i četiri godine nakon što su dobile menstruaciju.
  • Procjenjeno je da čak 85 posto žena nosi krivi broj gudnjaka piše Fact Retriever.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru