Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Znate li koji ste podznak? Evo kakav dojam ostavljate na ljude

Znate li koji ste podznak? Evo kakav dojam ostavljate na ljude

Prema nekim astrolozima, podznak ponekad može imati jači utjecaj na osobu od znaka u kojem je rođena. Pravilo je da se odlično slažemo s ljudima rođenima u znaku u kojem nam se nalazi podznak

VIDEO

Ascendent ili podznak jedna je od četiri najvažnije osi horoskopa jer s te točke, s prvim udahom krećemo u avanturu zvanu život. On određuje naš fizički izgled, osobnost i temperament, način na koji se predstavljamo i dojam koji ostavljamo na druge ljude. Ovdje je i naš genetski kod pa nam se podznak obično nalazi u znaku u kojem su rođeni naši preci.

Podznak i Mjesec pokazuju po čemu se to razlikujemo od tipičnih predstavnika svog znaka, odnosno što nas to čini tako jedinstvenima. Zato je za preciznu analizu horoskopa izuzetno važno, osim datuma i mjesta, točno vrijeme rođenja.

Želiš li svaki dan znati kakve ćeš biti sreće, hoćeš li napokon upoznati zabavnog i dobrog dečka ili curu po svojoj mjeri ili hoćeš li pokupiti gripu na poslu ili faksu? Besplatno izračunavamo horoskop za svakoga prema njegovim jedinstvenim podacima. Prijavi se!

Thinkstock

Prema nekim astrolozima, podznak ponekad može imati jači utjecaj na osobu od znaka u kojem je rođena. Pravilo je da se odlično slažemo s ljudima rođenima u znaku u kojem nam se nalazi podznak. Ascendent je os prve kuće horoskopa (a ona predstavlja nas) i prema njemu se računa/određuje položaj dvanaest kuća horoskopa.

Onima koji ne znaju ili nisu sigurni u točan sat i minutu rođenja, dobar i iskusan astrolog može odrediti podznak na temelju datuma rođenja, planetarnih tranzita i važnijih događaja.

U tablici najprije pronađite mjesec u kojem ste rođeni, a zatim datum i sat. Tada ćete s lijeve strane moći iščitati svoj podznak.

Podznak u Ovnu

Hrabrost, energičnost, poduzetnost i prodornost odlike su podznaka u ovom znaku, a te osobine čine muškarca i/ili ženu savršenim vođom. Vrlo su temperamentni i strastveni, impulzivni i tvrdoglavi, inicijatori su akcija i poslova. S obzirom da su fizički aktivni, uvijek zadrže vitku figuru. Lice im je duguljasto i rumeno, pogled oštar, a s obzirom da Ovan vlada glavom, mogu imati ožiljak na njoj.

Ascendent u Ovnu imaju jedan od najboljih i najplaćenijih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo, temperamentna Shakira te nezaboravni Heath Ledger.

Koga ljubav čeka 'iza ugla', a tko će u 2018. pronaći posao?
Koga ljubav čeka 'iza ugla', a tko će u 2018. pronaći posao?

Podznak u Biku

Sklonost lagodnom životu i stjecanju materijalnih dobara karakteristični su za ovaj podznak. Dobar je organizator, ambiciozan, praktičan i smiren dok mu se ne 'stane na žulj', a tada mu se bolje maknuti s puta. Mane su mu tvrdoglavost, inertnost i konzervativnost. U osobnim je odnosima strastven, posesivan i ljubomoran. Ugodne je vanjštine, ali sklon gojaznosti, osobito u zrelijoj dobi.

Podznak u Biku, s inovativnim Uranom na samoj osi ima Nikola Tesla, a u ovoj su grupi i David Beckham, Zinedine Zidane te glazbenica Sheryl Crow.

Podznak u Blizancima

Ovo je podznak vječnih mladića i djevojaka, čak i u poznijoj dobi, ne samo mentalno nego i fizički. Intelektualni su, pametni, obrazovani i progresivni, aktivni i angažirani na više područja, vole promjene i slijede trendove, ali postaju neurotični ako ne privedu kraju sve što su planirali. Visoki su i vitki, blijede puti, brzi, energični i sangvinični. Vole sve vrste avantura, igre, glazbu i jezike.

Mladolik izgled, optimizam i mladenački duh podario je ovaj Ascendent britanskoj oskarovki Helen Mirren, a ima ga i nestašni, zločesti dečko Charlie Sheen.

Podznak u Raku

Emotivnost, senzualnost i romantičnost najbolje opisuju osobe s podznakom u ovom znaku. Intuitivni su i promjenjivi, sentimentalni, posesivni i ranjivi u osobnim odnosima, vole dom i obitelj i odlični su ekonomi. Imaju odlično pamćenje i znaju sve o povijesnim zbivanjima. Prosječne su visine, lijepih i pravilnih crta lica, ali mogu biti skloni gojaznosti, osobito ako se nisu realizirali privatno.

Ascendent i Veneru u ovom znaku ima jedna od najljepših žena/glumica Angelina Jolie, inače horoskopska Blizanka, a zbog njega je zasnovala i veliku obitelj.

Podznak u Lavu

Podznak u ovom znaku preuzima osobine Lava: ponos, ambiciju, dominaciju, optimizam, teatralnost, profinjen ukus i širokogrudnost. Fizički su vrlo atraktivni, prepoznat ćete ih po bujnoj kosi, prekrasnom osmijehu i brendiranoj odjeći/obući. Kroz život ih vodi strast, ne samo u ljubavi nego svugdje. Ovaj će jaki Ascendent npr. čak i samozatajne Ribe gurnuti u prvi plan, na svjetla pozornice.

Ascendent u Lavu ima čitava plejada poznatih: Robert Downey Jr., Justin Timberlake, Robbie Williams, Johnny Depp, Jessica Alba, Meryl Streep i Donald Trump.

Želite li personalizirani horoskop? Isprobaj!

Podznak u Djevici

Mentalno vrlo jaka i obrazovana osoba, disciplinirana i analitična, ambiciozna, pouzdana i vrijedna. Usprkos neospornim intelektualnim i profesionalnim sposobnostima rijetko se nađe na rukovodećim položajima jer nije sklona dominaciji. S obzirom da je u grupi ljudskih znakova, prirodno je lijepa, ali ne voli isticati fizičke atribute. Privatno kontrolira emocije i ne ulazi olako u veze.

Ascendent u ovom znaku ima omiljeni, osobito među ženskom populacijom, kanadski premijer Justin Trudeau, a imaju ga i prekrasna Charlize Theron te Madonna.

Podznak u Vagi

Osobe s podznakom u Vagi osvojit će vas na prvi pogled, a prepoznat ćete ih po izgledu, šarmu i eleganciji. Drugi adut im je slatkorječivost, odnosno komunikacijske vještine. Vrlo su inteligentni i diplomatični pa lako sklapaju prijateljstva i kompromise. Fizički ulaze u grupu najljepših znakova, a neće se zapustiti ni u zrelijoj dobi. Ovisni su o ljubavi pa vole koketirati i zavoditi.

Za besprijekoran izgled i seksepil Vodenjačice Jennifer Aniston zaslužan je upravo ovaj Ascendent, a njime se mogu pohvaliti i veliki zavodnici Leonardo Di Caprio te Gerard Butler.

Vrline Zodijaka: Rak je brižan prijatelj, a Lav zabavlja društvo
Vrline Zodijaka: Rak je brižan prijatelj, a Lav zabavlja društvo

Podznak u Škorpionu

Karakteristike po kojima ćete ih odmah uočiti i prepoznati su prodorne oči i magičan pogled. Hipnotizirat će vas njima, osobito ako ih fizički privlačite, a sasjeći ako im se suprotstavite. Erotični su i strastveni, vole naglašavati fizičke atribute. Jaki su, energični i ambiciozni, a hrabrost, prodornost i poduzetnost obično ih dovodi na visoke položaje. Ponekad mogu biti mračni i destruktivni.

Ovdje je također plejada poznatih: Natalie Portman, Nicole Kidman i njezin bivši Tom Cruise, Edward Norton, Justin Bieber, Prince i Mike Patton.

Podznak u Strijelcu

Osobe s podznakom u ovom znaku pune su optimizma, humora i pozitivne energije. Obično su svijetle puti, vrlo privlačni i fizički atraktivni, a tijelo će održavati sportom do duboke starosti. Vole putovanja i strane zemlje, a u njima često i zasnuju dom. Otvoreni i direktni, sasut će vam u lice sve što vas ide. Ovo je dobar Ascendent jer kako god se situacija zakomplicira(la), imat će sretan završetak.

Sretnici s ovim podznakom: veliki zavodnici Jude Law i Brad Pitt, Sean Penn, glumice Jessica Biel, Anne Hathaway i Jodie Foster te Marlon Brando i Bob Dylan.

Podznaku Jarcu

S ovim ćete podznakom daleko dogurati jer vas on naprosto tjera da iskoristite urođene talente, ambicioznost i prodornost. Zato karijeru, o kojoj drugi mogu samo sanjati, obično ostvarujete prije tridesete godine. Stabilnost, pouzdanost i odgovornost su osobine koje vas čine vrlo poželjnim šefovima i partnerima. Racio vam je jači od emocija i od braka imate velika očekivanja.

Podznak u Jarcu imaju glumice koje i u zreloj dobi izgledaju besprijekorno, Susan Sarandon i Sophia Loren. Tu su i Bono, Monica Bellucci, Gisele Bundchen i Colin Farrell.

Koji kamen volite? Rak voli gorski kristal, a Strijelac žad
Koji kamen volite? Rak voli gorski kristal, a Strijelac žad

Podznak u Vodenjaku

Dobar izgled, izražajne oči i neobičan stil odijevanja vaši su fizički aduti, ali ljude obično ostavljate bez daha inteligencijom, rječitošću, originalnošću i duhom. Iako lako stječete prijatelje, veliki ste individualac i ne podnosite da vam netko ograničava slobodu. Volite avanture i igrice, a od ljubavnih odnosa ne radite dramu. Odgovaraju vam slobodne profesije i intelektualni poslovi.

Jedinstveni i ekscentrični David Bowie najbolji je predstavnik ovog Ascendenta, ali ovdje su još i Orlando Bloom, Matt Damon, Russell Crowe i Shia LaBeouf.

Podznak u Ribama

Osobe s ovim podznakom prepoznat ćete po velikim, sanjivim očima i putenim usnama te neobičnim odjevnim kombinacijama. Vrlo su emotivne, samozatajne i senzibilne, a zbog njihove promjenjive prirode nikada nećete znati na čemu ste. Imaju odličnu intuiciju i brzo uče, a kao mistični znak mogu razviti i okultne sposobnosti. Puni su empatije prema drugima i veliki su zaštitnici životinja.

Ascendent u Ribama imaju veliki zavodnik George Clooney, zatim Antonio Banderas, Johnny Cash, Gwyneth Paltrow i Demi Moore te vjerovali ili ne – Al Capone.

NE MOŽETE NE VIDJETI: Vjenčanica princeze Eugenie neodoljivo podsjeća na Meghaninu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku