Ako mješajte rižu, obavezno koristite drvenu kuhačom. Nećete rabiti ljusku zrna pa škorb neće izaći i pretvoriti se u ljepljivu sluz
Zrna se neće lijepiti ako rižu isperete vodom
Želite li spriječiti zrnca riže da se slijepe, prije nego što rižu stavite kuhati u kipuću vodu, stavite je u cjedilo i dobro isperite pod mlazom vode. Tako ćete s riže djelomično isprati škrob pa će se kuhanjem zrnje manje slijepiti, a jelo će biti ukusnije. Miješajte drvenom kuhačom kako ne bi razbili ljusku i oslobodili dodatni škorb. Kuhate li obrok za više osoba, računajte da je po osobi za prilog dovoljno 70 g riže, a pripremate li je kao glavno jelo, tad je potrebno 100 g. Kuhanjem riža utrostruči svoj volumen.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku