Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zube ne bi trebalo prati odmah nakon jela - ističu stomatolozi

Zube ne bi trebalo prati odmah nakon jela - ističu stomatolozi

Hrana može učiniti caklinu osjetljivom, pa nakon jela obavezno treba proći pola sata, a i dalje vrijede upute od pranja zubi minimalno dva puta na dan. Također, ne zaboravite na korištenje konca i masažu desni

Vodeći britanski stomatolog dr. Richars Marques ukazuje na to da je zlatno pravilo zube prati minimalno dva puta na dan, no ujutro bi trebalo zube prati iza doručka, a ne odmah nakon buđenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Četkica budućnosti

Pokretanje videa...

01:08

Jedete li kiselu hranu, primjerice voće ili pak salatu s dressingom od octa, najgore što možete učiniti je oprati zube odmah nakon jela, tvrdi Mark Wolff s Koledža stomatologije u New Yorku. Objašnjava kako kisele namirnice čine zubnu caklinu osjetljivom, pa pranje može izazvati gubitak boje na zubima te povećati rizik pucanja zuba.

Spasite stvar: Što učiniti kad crvena čarapa oboji bijeli veš?
Spasite stvar: Što učiniti kad crvena čarapa oboji bijeli veš?

- Znatno je bolje oprati zube prije jela, a ako to niste uspjeli, pričekajte od pola sata do 40 minuta kako bi kalcij iz sline demineralizirao osjetljiva područja te potom dobro iščetkajte - kaže Wolff.

Osim toga, zube nije dobro prati odmah niti nakon ispijanja voćnih sokova, koja unatoč većim količinama šećera sadrže kiseline koje mogu djelovati na caklinu. 

Kosu ne perite šamponom svaki dan: Može se oštetiti i lomiti se
Kosu ne perite šamponom svaki dan: Može se oštetiti i lomiti se
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Večeras je pun Mjesec: Evo što nosi svakom znaku Zodijaka
POSLJEDNJI OVE GODINE

Večeras je pun Mjesec: Evo što nosi svakom znaku Zodijaka

Ovaj puni Mjesec vam pruža priliku za donošenje informiranih odluka nakon šest mjeseci razmatranja i istraživanja. Snažan utjecaj omogućuje preispitivanje