Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Zvijezde otkrivaju: Ako želiš da ti projekt uspije - šuti i radi...

Zvijezde otkrivaju:  Ako želiš da ti projekt uspije - šuti i radi...

Zvijezde su otkrile recept za uspjeh: nikome ne pričaj o svojim planovima pa ćeš ih više željeti postići, a nitko te pritom neće odvraćati od njih. Vaši osobni ciljevi su upravo to - vaši i osobni

VIDEO

Stoga nema potrebe da alarmirate svoju okolinu svaki puta kad donesete neku novu odluku

Ovdje se ne radi o tome da je vašoj obitelji i prijateljima naporno slušati o svim vašim željama i snovima niti o potrebi za tajanstvenosti i individualnosti. Radi se o jednostavnoj psihološkoj postavci. Svaki puta kad se nekom pohvalite svojim novim planovima, vaš mozak počinje računati da ste jedan dio posla već odradili.

Tad se počinjete osjećati zadovoljni sami sobom, a nagon koji vas je natjerao da krenete prema određenom cilju polako počinje splašnjavati i više ne osjećate potrebu za tim postignućem. Kad krenete u neki novi projekt, najprije pokušajte impresionirati sebe samim time što ste ga započeli i što radite na njemu, a tek onda pokušajte njime osvojiti druge.

Kako to rade poznati?

Ovo je i jedan od razloga zašto su mnogi glazbenici, poput Beyoncé, Radioheada ili Drakea, u zadnje vrijeme postigli velike uspjehe sa svojim “iznenadnim” albumima, koje nitko nije očekivao. Moguće je tajnovitost pripisati i pomno osmišljenome marketinškom triku, no tišina u vezi novih projekata zvijezdama je sigurno osigurala staloženu radnu okolinu bez nepotrebnih distrakcija javnosti, bez straha od neuspjeha, te naposljetku i određenu dozu samozadovoljstva u procesu.

Beyonce performs at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Rad na albumima u tajnosti popularnim glazbenicima omogućuje da proizvod njihova rada ne potpadne pod utjecaj vanjskih faktora, kao što su politička ili društvena previranja. Uostalom, ako se nemate potrebu pohvaliti svakim svojim neuspjehom, zašto biste se hvalili baš svakim, pa čak i najmanjim uspjehom, kao što je puko planiranje?

Manje pričati i više raditi

Hvalisanje o budućim projektima može biti kontraproduktivno iz još jednog razloga. Podižete visoko ljestvicu u očima drugih, a ako ta očekivanja ne uspijete ispuniti, najčešće na toj ljestvici padate i niže nego što vam je bila startna pozicija.

Stoga se prestanite zadovoljiti samo riječima i pustite da vaša djela govore umjesto vas. I ne zaboravite da je nakon svakog uspjeha važno duboko udahnuti i dobro se odmoriti prije nego što vas obuzmu nove ideje. 

Društvene mreže

Viktorija Pashuta

Kad ste previše aktivni na društvenim mrežama i stalno objavljujete slične stvari, ljudima postajete dosadni te vas počinju ignorirati. Ako svedete svoju aktivnost na minimum, privući ćete puno više pažnje.

Skromnost

Nemojte se previše zanositi i hvaliti prvim uspjesima jer bi se oni mogli pretvoriti u neuspjehe ako zaboravite skromnost koja vas je do njih dovela. 

Fokus

Žaleći se okolini na prepreke u vašim projektima skreće vam fokus s bitnih stvari, stoga o manama pričajte samo sa suradnicima na tim projektima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku