Obavijesti

Sport

Komentari 202

Van Persie je spasio Moyesa: Hat-trickom za prolaz Uniteda

Van Persie je spasio Moyesa: Hat-trickom za prolaz Uniteda
13

Manchester United uspio je nadoknaditi 2-0 poraz iz Pireja svladavši Olympiacos na Old Traffordu 3-0. Junak, koji je spasio Moyesa bio je Van Persie zabivši tri gola

VIDEO

Engleski mediji uoči uzvratne utakmice osmine finale Lige prvaka prisjetili su se velikog preokreta Manchester Uniteda od prije 30 godina, kojim je nadoknadio 2-0 poraz s Nou Campa i svladao u uzvratu Maradoninu Barcelonu za prolaz u polufinale Kupa kupova.

Razlog pogledu u prošlost bio je nedavni poraz 'crvenih vragova' istim rezultatom u Pireju od Olympiacosa, no 30 godina kasnije nikad blijeđi United nije ulijevao povjerenje uoči uzvrata kao te 1984. godine kad su Englezi posljednji put preokrenuli takav zaostatak.

No Manchester United večeras je na Old Traffordu odigrao najbolju utakmicu u sezoni te ostvario zacrtani cilj pobijedivši grčku momčad 3-0 izborivši plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

David Moyes produljio si je život na klupi, a za to može najviše zahvaliti sjajnom Robinu van Persieju, koji je hat-trickom uništio Olympiacos.

Nakon nervoznog početka s tri žuta kartona, United je krenuo po pobjedu, iako je moglo biti drugačije da Perez u 15. minuti nije promašio veliku priliku. U 18. minuti domaćin je pogodio stativu preko Rooneyja, a samo pet minuta kasnije 'crveni vragovi' izborili su penal. Točnije Van Persie, koji ga je sigurno i realizirao za vodstvo Uniteda 1-0. 

Grci su bili na mukama, ali spasio je Roberto opasan Evrin pokušaj. No u prvoj minuti nadoknade Manchester je poveo 2-0. Rooney je ubacio s desne strane, a Van Persie je i drugi put matirao golmana Olympiacosa. A pet minuta prije toga moglo je biti izjednačenje, ali sjajni De Gea je obranio dva čista 'zicera' momčadi iz Pireja.

Grci su u nastavku htjeli doći do gola, koji bi im puno značio za prolazak, no već u 52. minuti bilo je 3-0. Strijelac, naravno, Van Persie, koji je iz slobodnog udarca s 20 metara pucao u golmanov kut, ali Roberto je bio na krivoj nozi te nije uspio zaustaviti udarac. Napadač Uniteda postao je četvrti Nizozemac, koji je zabio hat-trick u Ligi prvaka nakon Van Nistelrooya, Makaaya i Van Bastena.

Iako je imao vodstvo za prolaz, United je bio nesiguran u obrani, što je mogla kazniti Michelova momčad, no Dominguez, Foster i Campbell nisu bili precizni.

United je zasluženo ušao u svoje 13. četvrtfinale i konačno dao svojim navijačima malo veselja u teškoj i mučnoj sezoni.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Manchester United - Olympiacos 3-0 (Van Persie 25, 45+1, 52)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 202

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja