Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

1. svibanj slavite s ljubimcem? Zaštitite ga od sunca i krpelja!

1. svibanj slavite s ljubimcem? Zaštitite ga od sunca i krpelja!
4

Mnogi od vas Praznik rada tradicionalno će proslaviti u prirodi, zajedno sa svojim ljubimcima. Kako bi sve prošlo kako treba, važno je pridržavati se nekoliko savjeta

VIDEO

Prema najavama prognostičara Hrvatsku danas i sutra očekuju paklene temperature. Budući da je u srijedu neradni dan, za očekivati je da će mnogi od vas Praznik rada tradicionalno proslaviti u prirodi, zajedno sa svojim kućnim ljubimcima.

Kako bi sve prošlo kako treba, važno je pridržavati se nekoliko 'ljetnih savjeta' odnosno psa treba zaštititi od sunca i krpelja. 

Krpelji

Prije odlaska u prirodu ljubimca obavezno zaštitite od krpelja. Kako se zaštititi od krpelja OVDJE je objasnio naš kolumnist, veterinar Goran Azenić. Koje god sredstvo koristili nakon svake šetnje ipak pregledajte psa. Uočite li krpelja pažljivo ga uklonite. Kako?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Toplotni udar

Vlasnici pasa toplotni udar doživljavaju kao nešto što se događa drugima. Posljedice mogu biti kobne. Kako bi ih izbjegli psa u šetnju vodite što ranije ujutro odnosno što kasnije popodne. 

Nikada, psa ili bilo koju drugu životinju ne ostavljate zatvorenu u automobilu, niti trenutak.

Prvi znakovi pregrijajavnja psa su 'plaženje jezika do poda' i ubrzano disanje. Primijetite li ih prekinite igru i psa smjestite u hlad. Bacanje loptice zamijenite maženjem.

Ljubimac treba piti što više vode, a možete ga povremeno otuširati ili pak samo navlažiti vodom. Izbjegavajte ga držati na lancu i kućici bez hlada.

Što ako ipak dođe do toplotnog udara?

Ako ste zanemarili prethodne savjete i vaš ljubimac je počeo još brže disati, srce mu lupa 'kao da će iskočiti', povraća i/ili ima krvavu stolicu odmah mu pružite prvu pomoć. 

Što prije trebate ga ohladiti, ali nikako prehladnom vodom jer ionako šokiran, mogao bi doživjeti još veći šok. Nakon tuširanja nastavite ga masirati vlažnim ručnikom. Ako se nakon desetak minuta hlađenja ne oporavi što prije otiđite veterinaru.

Umjesto roštilja, zdrave poslastice

Za kraj savjet, kojeg se ponekad teško pridržavati. Koliko god to nemoguće zvučalo nemojte im davati ljudsku hranu s roštilja, pogotovo začinjenu solju, paprom i drugim začinima. Nagradite ih zdravim poslasticama iz kućne radinosti. Recepte možete pročitati OVDJE!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang