Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Gdje smjestiti kavez za kunića te kako ga privikavati na dom?

Gdje smjestiti kavez za kunića te kako ga privikavati na dom?
2

Najčešća pogreška nakon kupnje kunića jest da ga svi žele dirati, nositi i to odmah nakon dolaska novi dom. Zdrav kunić može živjeti 12 godina. Učinite sve da to bude

VIDEO

Kupili ste kunića i osnovnu opremu za vašeg ljubimca. Sa svime zajedno stigli ste kući i suočili se s problemom o kojemu prije kupnje uopće niste razmišljali: 

Gdje smjestiti kavez za kunića? 

Imajte na umu da su to plahe i osjetljive životinje. Kavez za kuniće ne smije se zato stavljati na propuh, blizu radijatora ili uz prozor ( sunce ne smije direktno tuči u kavez). Kunići se boje visine te kavez, ma koliko vam se činilo praktično ne stavljajte na visoka mjesta. 

Najbolje ga je staviti na pod, u mirnijem dijelu stana/kuće s mogućnošću da izlazi iz kaveza, slobodno šeće i smjesti se gdje njemu odgovara. 

Brinete se da će nuždu obavljati po cijelom stanu? Nabavljate li ljubimca, ne misleći ga puštati da boravi izvan kaveza onda ga niti ne nabavljajte. Kunići su čiste životinje i uz malo truda može ih se naučiti da idu na svoj wc. Nuždu u njemu neće obavljati, najčešće ako su zanemareni ili bolesni.

Čuli ste da kunići vole grickati namještaj i kablove? Istina je, ali to također nije razlog da cijelo vrijeme borave zatvoreni u kavezu. Zatvoren smije biti samo dok vas nema kod kuće. Sve ostalo može se spriječiti. 

Upoznajte se postupno

Najčešća pogreška nakon kupnje životinje jest da je svi žele dirati, nositi i to odmah čim je došla u novi dom. Zdrav kunić može živjeti 12 godina. Učinite zato sve da to i bude. 

Jednako kao i kupnja opreme za kunića važno je njegovo privikavanje na novi dom. Imajte na umu da je do dolaska u vaš dom kunić vrlo vjerojatno živio s drugim kunićima. Dolaskom u vaš dom to se promijenilo. 

Dajte mu nekoliko dana da se privikne na novi dom. Niti slučajno djeci ne dozvoljavajte da ih potežu za uši i prenose s jednog mjesta na drugo. 

Vjerujte nam, za igru i maženje bit će vremena. Upoznavanje kunića s vlasnicima treba biti postepeno. 

Napomena: Prilikom kupnje kunića pazite da vam netko ne podvali zeca. Koja je razlika? Opširnije

Osnovna oprema za kunića - Opširnije

Govor tijela kunića - Opširnije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana