Obavijesti

Ljubimci

Komentari 41

Najuspješniji lovac na pitone u mjesec dana ubio čak 18 zmija

Najuspješniji lovac na pitone u mjesec dana ubio čak 18 zmija
2

U jednomjesečnom lovu na burmanske pitone sudjelovalo je 1600 natjecatelja, a ukupno je ubijeno 68 zmija. Najduža 'nesretnica' bila je dugačka više od 4,2 metra

VIDEO

Subotnjim proglašenjem pobjednika  i degustacijom trofeja završio je prvi Python Challenge, natjecanje u kojem su natjecatelji imali bizaran zadatak - u mjesec dana ubiti što više burmanskih pitona. 

U općem dijelu natjecanja u kojem su mogli sudjelovati i obični građani koji nemaju službene dozvole za sakupljanje zmija pobijedio je Brian Barrows koji je sakupio šest zmija. Ruben Ramirez, profesionalni lovac na pitone s dozvolom ulovio je čak 18 zmija, među kojima je najduži bio dugačak tri metra i 17,2 centimetra. 

Ipak, prvu nagradu u kategoriji 'najduže zmije' osvojio je Paul Shannon koji je ulovio burmanskog pitona dugog 4.2 metra. U lovu na pitone sudjelovalo je 1600 natjecatelja, a ukupno je ubijeno 68 zmija.

 Kako smo već pisali ovo neobično natjecanje imalo je nekoliko pravila, a jedno od najvažnijih je da se zmiju mora ubiti na human način. Laički rečeno kako prilikom usmrćivanja ne bio sjećao bol i patnju pitona se mora ubiti 'po kratkom postupku' uništavanjem mozga.

 Dozvoljeni alati bili su pištolji koji se u našim krajevima koriste za ubijanje svinja i stoke na kolinjima, vatreno oružje odgovarajućeg kalibra te mačete. Najuspješniji su nagrađeni nagradama u rasponu od 750 do 1500 dolara, a zanimljivo natjecati su se mogli i maloljetnici uz pristanak roditelja.

Organizatori natjecanja bili su konzervatori čija zadaća je brinuti se o ribama i divljim životinjama na Floridi, a ovim neobičnim natjecanjem kod građana željeli su podići svijest o odgovornom držanju burmanskih pitona kao kućnih ljubimaca koje se ne smije puštati u divljinu. 

Naime, nakon što su ih neodgovorni vlasnici pustili u prirodu zmije su se tijekom godina na Floridi toliko namnožile te budući da nemaju prirodnih neprijatelja postale ozbiljna prijetnja ekosustavu. O njihovoj snazi dovoljno govori podatak da bez problema ubiju i pojedu velikog aligatora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode