Obavijesti

Ljubimci

Komentari 5

Neobično natjecanje: Tko ubije najviše pitona osvaja nagradu!

Neobično natjecanje: Tko ubije najviše pitona osvaja nagradu!
3

Pojedinac ili skupina koji bude najuspješnija i ulovi najviše pitona osvojit će 1500 dolara, a onoga tko uhvati najdužu zmiju organizator će nagraditi sa tisuću dolara

VIDEO

Burmanski pitoni, zmije koje svoj plijen ubijaju davljenjem, a bez problema progutaju životinje poput jelena ili aligatora u subotu 12. siječnja suočit će se s neobičnim izazovom koji traje mjesec dana.

 Tada na Floridi kreće prvi svjetski 'Python Challenge', natjecanje u kojem je cilj ubiti što više pitona. 

Tko može sudjelovati? 

Punoljetne osobe koje plate kotizaciju od 25 dolara, prođu obavezan tridesetminutni online tečaj u kojem će biti educirani o ovoj vrsti zmija i potpišu da za eventualne štete neće tužiti organizatora. Mlađi od 18 godina mogu sudjelovati uz odobrenje roditelja i to isključivo u pratnji odrasle osobe.

' Humano' ubijanje zmija

 Ovo neobično natjecanje ima nekoliko pravila, a jedno od najvažnijih je da se zmiju mora ubiti na human način. Laički rečeno kako prilikom usmrćivanja ne bio sjećao bol i patnju pitona se mora ubiti 'po kratkom postupku' uništavanjem mozga. 

Dozvoljeni alati su pištolji koji se u našim krajevima koriste za ubijanje svinja i stoke na kolinjima, vatreno oružje odgovarajućeg kalibra i mačete. Pojedinac ili skupina koji bude najuspješnija i ulovi najviše pitona osvojit će 1500 dolara, a onoga tko uhvati najdužu zmiju očekuje nagrada od 1000 dolara.

Edukativna akcija

Organizator natjecanja su konzervatori čija zadaća je brinuti se o ribama i divljim životinjama na Floridi, a ovim neobičnim natjecanjem kod građana žele podići svijest o odgovornom držanju burmanskih pitona kao kućnih ljubimaca koje se ne smije puštati u divljinu. 

Naime, burmanski pitoni u močvarama parka završili su tako što su ih neodgovorni vlasnici, nakon što bi ih se zasitili bacali u divljinu. Zmije se se tijekom godina toliko namnožile, a budući da nemaju prirodnih neprijatelja postale su ozbiljna prijetnja ekosustavu. 

Floridski pitoni naime hrane se životinjama, a o njihovoj moći dovoljno govori podatak da bez problema ubiju i pojedu velikog aligatora. Što očekuje natjecatelje možete vidjeti u video galeriji iznad članka.

Ako vam sve ovo izgleda smiješno podsjećamo da se nešto slično događa i u Hrvatskoj u kojoj se u rijeke i jezera bacaju akvarijske kornjače. Što one znače za ekosustav  pisali smo OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući