Obavijesti

Ljubimci

Običnom kartonskom kutijom spasio život uličnim mačkama

Običnom kartonskom kutijom spasio život uličnim mačkama
1

Nepoznat, ali očito kreativan ljubitelj životinja odlučio je mačkama sa zagrebačke Malešnice pomoći da prežive niske temperature. Isto, možete učiniti i vi. Kako?

VIDEO

Životinje koje lutaju gradskim ulicama tamo se ne nalaze zato što žele, već zato što ih je netko tamo (u većini slučajeva) ostavio. Baš kao i ljudima  njima je zadnjih dana hladno, a uz to vrlo vjerojatno su gladne i žedne.

Kućica za mačke napravljena uz pomoć kartonske kutije, stiropora i malo ljepljive trake koja se nalazi u zagrebačkom naselju Malešnica  pokazuje kako svatko, naravno ako želi može pomoći životinjama da prežive zimu. 

Kako pomagati životinjama?

Posjetite rubriku Udomi me i udomite psa ili mačku. Također, isto možete učiniti udomljavanjem životinja iz azila za životinje ili pak direktno s ulice. 

Ako im ne možete pružiti stalan smještaj, ugostite ih barem privremeno puštajući da se ugriju u vašoj garaži ili im napravite kućicu od kartona, stiropora,dasaka ili bilo kojeg drugog materijala. 

U kućicu ili bilo koji zaklon  im postavite staru odjeću. Vama ona više ionako ne treba, a njima će pomoći da se ugriju.

Kako hraniti ulične pse i mačke?

Najveći problem tijekom niskih temperatura životinjama je nedostatak vode koja im je neophodna da bi preživjeli. Zdjelice s vodom postavite im na mjesta gdje se ulične životinje inače skupljaju,. Budući da će se ista vjerojatno zalediti mijenjajte je što češće.

Od hrane najpraktičnije im je davati kupovnu dehidriranu hranu za pse i mačke, ali životinje se neće buniti ako im servirate juhu, kruh, tjesteninu, meso ( bez sitnih kosti)  i slične ostatke ljudske hrane.  Većina navedenih namirnica možda i nije najzdravija, ali je zasitna.

Pročitajte kako tijekom hladnoće hraniti ptice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe
JEDINSTVENI I SLOŽNI

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, vrijedno radi na novom albumu, koji stiže na jesen. Za njegov uspjeh zaslužan je cijeli tim
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović