Ljubimci

Komentari 17

Na Kajzerici i Ribnjaku pojavili se novi slučajevi trovanja pasa

Na Kajzerici i Ribnjaku pojavili se novi slučajevi trovanja pasa

Udruga Šapica putem svoje Facebook stranice građane poziva na oprez. Upozoravaju kako su simptomi trovanja: drhtanje, slinjenje, proljev, teturanje i grčevi

 Nakon Maksimira slučajevi trovanja pasa otrovom za puževe pojavili su se na Kajzerici ( Savski nasip) i na području parka Ribnjak. 

Tim povodom  Udruga Šapica, koja je vijest i objavila  putem svoje Facebook stranice građane poziva na oprez. Upozoravaju kako su simptomi trovanja po jačini: drhtanje, slinjenje, proljev, teturanje i grčevi. 

Vlasnike koji ih uoče pozivaju da kod pasa izazovu povraćanje, ali samo ako je pas pri svijesti. Ako je u polusvijesti ili nesvijesti, a kod njega se izazove povraćanje pas se može ugušiti. 

Kako izazvati povraćanje? 

U pola čaše tople vode rastopite tri čajne žličice soli te otopinu dajte psu da popije. Ako ne želi piti možete mu je dati pomoću šprice. Budući da je to samo prva pomoć psa pod hitno treba odvesti veterinaru. 

- Ako su grčevi kontinuirani, pokušajte spriječiti psa da se sam ozlijedi. Primjerice psu pod glavu stavite savijenu deku. Nastojte izbjeći da vas pas ugrize tako da minimalno dirate psa ili upotrijebite brnjicu - poručuju iz Udruge Šapica.

Pozivamo vas da nam u komentarima napišete i druge opasne lokacije za koje znate da netko na njima postavlja otrov.